PFČP připsal klientům za rok 2012 výnos 2,2 procenta

21.03.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Penzijní fond České pojišťovny (PFČP), který je s 1,3 milionu účastníků a čtvrtinovým podílem na trhu největším fondem v Česku, připsal klientům za rok 2012 zhodnocení 2,2 procenta. Na tiskové konferenci o tom informovala Česká pojišťovna. Ostatní penzijní fondy výnosy za loňský rok zatím nezveřejnily.

 

V součtu se státními příspěvky tak v loňském roce klienti PFČP své vklady v průměru zhodnotili o 4,8 procenta. Fond se na zisku celého sektoru penzijních fondů podílel téměř z jedné třetiny.

"Lidé loni chtěli loni uzavřít penzijní připojištění za původních podmínek, a proto jsme koncem roku zaznamenali významný nárůst klientské základny. Jen v listopadu jsme získali okolo stovky tisíc nových klientů, za celý rok pak šlo dokonce o 250.000 nových smluv. Současně si 350.000 klientů navýšilo svůj pravidelný vklad, uvedl generální ředitel Penzijní společnosti České pojišťovny Tomáš Matoušek.

Koncem roku 2012 prošel PFČP transformací a změnil se na dnešní Penzijní společnost České pojišťovny. Ta je nyní lídrem i v takzvaném druhém pilíři penzijního systému, když za prvních deset týdnů od startu penzijní reformy uzavřela více než 10.000 smluv. To představuje dvě třetiny ze všech smluv dosud uzavřených na celém českém trhu.

PSČP je součástí Generali PPF Holdingu, který působí ve 14 zemích střední a východní Evropy. Holding spravuje prostřednictvím dceřiných společností aktiva 15 miliard eur (zhruba 375 miliard Kč) a poskytuje v regionu služby více než 13 milionům klientů. Generali PPF Holding je společný podnik Assicurazioni Generali (51 procent) a PPF Group (49 procent). Počátkem roku se Generali dohodla s PPF na odkupu jejího podílu.

Autor článku

aktualita  

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK