ČSOB PS připíše výnos 1,8 pct, před rokem to bylo 1,7 pct

21.03.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 21. března (ČTK) - ČSOB Penzijní společnost, která do konce loňského roku vystupovala jako ČSOB Penzijní fond Stabilita, připíše klientům fondu za rok 2012 zhodnocení 1,8 procenta. Před rokem to bylo 1,7 procenta. ČSOB o tom dnes informovala ČTK. Výnosy za loňský rok dnes oznámil také Penzijní fond České pojišťovny, který připíše 2,2 procenta.

ČSOB Penzijní společnost měla ke konci loňského roku 732.000 klientů s více než 28 miliardy Kč na účtech. Dosáhla celkového zisku 607 milionů Kč.

"Zhodnocení prostředků účastníků penzijního připojištění se proti předchozímu roku mírně zvýšilo a odpovídá situaci na trhu. Vedle samotného zhodnocení prostředků mohou účastníci čerpat i státní příspěvky, daňové úlevy a velká část z nich také příspěvky od zaměstnavatele," uvedl generální ředitel ČSOB Penzijní společnosti Karel Svoboda.

Průměrný věk účastníků je 48 let s nejpočetnější skupinou do 35 let (28 procent) a nad 61 let (25 procent). Průměrný sjednávaný příspěvek účastníka u nových smluv za loňský rok činil 509 Kč.

ČSOB Penzijní společnost od ledna 2013 nabízí také možnost spoření v nově vzniklých účastnických fondech ve třetím pilíři a v důchodových fondech ve druhém pilíři reformovaného důchodového systému.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK