Koruna dopoledne nepatrně posílila k euru a oslabila vůči dolaru

27.03.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 27. března (ČTK) - Koruna dopoledne nepatrně posílila k euru a oslabila vůči dolaru. Kolem 10:30 se proti úterku obchodovala k euru o dva haléře silnější na 25,72 Kč/EUR a k dolaru ztratila tři haléře na 20,04 Kč/USD, vyplývá z údajů serveru Patria Online.

Podle Miroslava Nováka ze společnosti Akcenta se koruna vůči euru dopoledne nacházela na nejsilnějších hodnotách za poslední týden. "Za mírným posílením koruny stojí lepší vývoj ve středoevropském regionu během dnešního rána," uvedl Novák. Dnes, podobně jako v úterý, nebudou zveřejněna žádná důležitá data. Koruna tak bude reagovat především na zprávy ze zahraničí, dodal. Podle něj korunu rozpohybuje až čtvrteční zasedání bankovní rady České národní banky.

ČNB by měla nastavení měnové politiky nechat beze změny a tlumit své hrozby devizovými intervencemi, míní Tomáš Vlk z Patria Finance.

Euro oslabilo vůči dolaru na 1,2831 USD/EUR. Pro společnou evropskou měnu jsou podle Vlka dál negativní obavy z prosazení kyperského způsobu řešení problémů bank jako univerzálního pravidla i pro další případy.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK