Lesy ČR do konce února zvedly zisk o 23 pct na 1,3 miliardy korun

05.04.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Hradec Králové 5. dubna (ČTK) - Státní podnik Lesy České republiky (LČR) za leden a únor zvýšil hrubý zisk meziročně o 23 procent na 1,3 miliardy korun. Důvodem byla vyšší těžba dřeva. K začátku dubna podnik také provedl změny na místech odborných ředitelů. ČTK to dnes řekl mluvčí podniku Zbyněk Boublík. LČR patří polovina lesů v zemi, od loňského prosince je podnik bez generálního ředitele.

"Dosažený hospodářský výsledek potvrzuje standardní fungování Lesů ČR, což je v současné době náš hlavní cíl a také připravenost podniku investovat do péče o les, oprav a výstaveb lesních cest i správy vodních toků více financí než v minulosti," uvedl ekonomický ředitel LČR Michal Gaube, který je v současnosti pověřen řízením podniku.

Od dubna na ředitelství podniku platí nové organizační uspořádání odborných úseků. Ředitelem lesního a vodního hospodářství se stal Pavel Indra, správním ředitelem Jiří Červenka a výrobním ředitelem se stal Zdeněk Sýkora. "K řízení podniku nutně potřebujeme stabilní manažerský tým. Při obsazení těchto pozic jsme proto vybírali z vedoucích pracovníků, kteří již u podniku delší dobu pracují," uvedl Gaube.

Indra byl dosud pověřen vedením úseku výrobně technického ředitele. Již neexistující personální úsek z pověření vedla Jitka Tlapáková. Zdeněk Sýkora byl dosud obchodním ředitelem. Červenka dosud působil jako poradce generálního ředitele.

Organizační změna byla podle Boublíka v předstihu projednána s dozorčí radou Lesů ČR i s ministerstvem zemědělství. "Nově nastavená organizační struktura ředitelství by měla přispět k efektivnějšímu a pružnějšímu plnění zadaných úkolů," uvedl předseda dozorčí rady LČR Miroslav Zámečník.

Zdeněk Rychtera jpt

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK