Cetelem letos půjčil 2,5 mld. Kč, meziročně o desetinu více

15.05.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 15. května (ČTK) - Společnost Cetelem ČR v letošním 1. čtvrtletí klientům půjčila přes 2,5 miliardy korun, což je o 9,5 procenta více než ve stejném období loni. Cetelem tím posílil svoji pozici největšího nebankovního poskytovatele úvěrových produktů na českém trhu, řekl dnes novinářům generální ředitel firmy Václav Horák. Objem spotřebitelských úvěrů poskytnutých nebankovními společnostmi však letos celkově stagnuje.

Klienti více využívají kreditní karty, stále významnější roli hraje podle Horáka financování podnikatelů, především v autobyznysu. Cetelem nejvíce peněz opět poskytoval na pořízení elektroniky a nábytku, ze sezonních produktů si nyní lidé půjčují více peněz na sportovní vybavení a také motocykly, dodal.

Cetelem ČR v Česku působí od roku 1997. Je dceřinou společností francouzské banky BNP Paribas Personal Finance, která patří k vedoucím evropským společnostem na trhu finančních služeb a působí ve více než 30 zemích po celém světě. BNP Paribas Personal Finance je součástí finanční skupiny BNP Paribas.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK