Home Credit nabídne nízké krátkodobé půjčky, mají být levné

16.05.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Skupina Home Credit vstupuje na úvěrový trh s konceptem nízkých půjček se splatností do 30 dnů, které je možné sjednat zcela po internetu. Založila proto společnost Click Credit. Nyní spouští pilotní fázi projektu, který se zaměří na vysokoškolské studenty. Projekt jako první testuje v ČR. Home Credit o tom dnes informoval na tiskové konferenci.

 

Úvěr od Click Ctreditu se v porovnání s klasickými mikropůjčkami odliší především cenou, bude levnější o stovky procent, uvedl ředitel Home Creditu David Bystrzycki. Tisíc korun za měsíc si zákazník půjčí za 33 Kč. Půjčka může pomoci třeba v době sezonních výprodejů, ale i v nenadálé situaci, jako je rozbitý mobilní telefon nebo pokuta v MHD, dodal.

Home Credit, založený v roce 1997 v ČR, je jedním z předních poskytovatelů spotřebitelského financování ve střední a východní Evropě, Společenství nezávislých států a Asii. Home Credit B.V. působí v Česku, na Slovensku, v Rusku, Bělorusku, Kazachstánu, Číně, Indii, Indonésii a plánuje rozšíření své působnosti na Filipíny. V některých zemích nabízí spotřebitelům vedle úvěrů také bankovní služby. Home Credit ve Vietnamu a licencovaná splátková společnost v Číně jsou vlastněny přímo PPF Group s cílem je v budoucnu začlenit do holdingu Home Credit B.V.

Home Credit plně vlastní PPF Group, která je jednou z největších investičních skupin ve střední a východní Evropě. Hlavním majitelem PPF je český podnikatel Petr Kellner.

Autor článku

aktualita

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK