Penzijní společnost České pojišťovny povede Vladimír Bezděk

17.05.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Generální ředitel a předseda představenstva pojišťovny Generali Slovensko Vladimír Bezděk (38) se od 1. srpna 2013 stane novým generálním ředitelem a předsedou představenstva Penzijní společnosti České pojišťovny (PSČP). V obou funkcích nahradí Tomáše Matouška, který se s rodinou stěhuje do zahraničí. Společnost o tom dnes informovala ČTK.

 

Bezděk bude současně zodpovědný za Kompetenční centrum penzijních fondů v rámci Generali PPF Holdingu (GPH). "Bezděk patří mezi největší odborníky na problematiku penzí," uvedl Luciano Cirina,, generální ředitel GPH. Ten je středoevropskou holdingovou společností skupiny Generali, pod kterou obě firmy spadají.

Bezděk zahájil profesní dráhu v roce 1997 v České národní bance. Za více než devět let působení v ČNB prošel několika útvary a pozicemi. V období let 2004 až 2005 a rovněž v roce 2010 současně vedl expertní skupiny vlády ČR zabývající se přípravou penzijní reformy. V letech 2007 až 2010 působil jako generální ředitel a předseda představenstva v Aegon ČR. V září 2010 se stal šéfem Generali na Slovensku.

Penzijní společnost České pojišťovny byla založena v roce 1994 jako Penzijní fond České pojišťovny. V současnosti je největším poskytovatelem spoření na penzi v České republice. PSČP má téměř 1,3 milionu klientů a celková aktiva 70 miliard korun.

Autor článku

aktualita  

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK