Strojírna T Machinery loni zvýšila obrat o pětinu na 1,3 mld. Kč

20.05.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Ratíškovice (Hodonínsko) 20. května (ČTK) - Strojírna T Machinery z Ratíškovic na Hodonínsku loni zvýšila obrat o pětinu na 1,3 miliardy korun. Výše obratu je v historii firmy rekordní. ČTK to řekl generální ředitel společnosti Zdeněk Gajdík. Letos firma, která se zabývá vývojem a výrobou dobývacích komplexů pro hlubinnou těžbu, očekává obrat na úrovni jedné miliardy korun.

T Machinery loni zvýšila i zisk na 75 milionů korun po zdanění. Loňský výdělek společnosti je o 20 milionů vyšší než v roce 2011.

T Machinery sto procent svých výrobků exportuje. Letos například dodá do Ruska obří důlní kombajn za dva miliony eur (asi 51 milionů korun). Výška kombajnu je 5,5 metru, je to největší důlní kombajn vyrobený na českém území.

Kombajn bude pracovat na dolech v Kuzbasu. Zakázka je i pro výrobce unikátní. "Jedná se o obří 105tunový kolos," uvedl Gajdík.

T Machinery nyní zaměstnává 358 lidí. Firma působí v Ratíškovicích na místě, kde podnikatel Tomáš Baťa v roce 1933 založil mechanizovaný Důl Tomáš.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK