Poradenská firma Fincentrum buduje vlastní realitní kancelář

24.05.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 24. května (ČTK) - Poradenská firma Fincentrum začíná budovat vlastní realitní kancelář. Do konce roku by společnost Fincentrum Reality chtěla poskytovat realitní služby prostřednictvím několika desítek vyškolených makléřů. Fincentrum počítá s investicí řádově 25 milionů korun v horizontu pěti let. ČTK to dnes ředitel společnosti Jan Stuchlík.

 

"Do pěti let plánujeme mít minimálně deset zkušených realitních makléřů v každém okrese ČR," uvedl Stuchlík. Novinkou pro makléře bude napojení jejich činnosti na financování nemovitostí. Realitní makléř a hypoteční poradce na sebe nyní nemají přímou vazbu, obchod je pro klienta nepřehledný. "Realitní trh v Česku je džungle, ze které jsou rozpačití klienti a často i samotní realitní makléři," podotkl.

Ostatní poradenské firmy Fincentrum zatím nenásledují. "Zvažujeme celou řadu podnikatelských příležitostí, které by byly prospěšné klientům i spolupracovníkům, ale jejich spuštění oznamujeme, až když přijde pravý čas," uvedl mluvčí Broker Consulting Jan Lener. Také OVB podobnou aktivitu neplánuje. "Samozřejmě monitorujeme trh, ale řídíme se rčením 'ševče, drž se svého kopyta'," poznamenala mluvčí firmy Jaroslava Matoušková. Ze společnosti Partners a jejích poboček, klientských center, poradců a franšíz se realitní makléři nestávají a ani nebudeme aktivně tyto služby nabízet, doplnila mluvčí Partners Viola Baštýřová.

Společnost Fincentrum, která je jednou z největších finančně poradenských firem na českém trhu, v loňském roce zvýšila tržby v ČR a na Slovensku meziročně o 20 procent na 1,241 miliardy korun. Fincentrum kapitálově letos posílí středoevropští investoři ARX Equity Partners a švýcarští Capital Dynamics, kteří společně s bývalým šéfem Raiffeisenbank Luborem Žalmanem získají ve firmě majoritu. Novými akcionáři se stanou také nejdůležitější ředitelé poradenské sítě.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK