LAMA ENERGY GROUP může převzít Teplárnu Otrokovice

11.06.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Brno 11. června (ČTK) - Energetická společnost LAMA ENERGY GROUP podnikatele Petra Lamicha může převzít společnost MARRITIMA ENERGY a s ní i Teplárnu Otrokovice. Transakci schválil bez podmínek Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS). ČTK to řekl předseda úřadu Petr Rafaj.

"Převzetí společnosti MARRITIMA, jejíž dceřinou společnosti je Teplárna Otrokovice a.s., nebude mít za následek podstatné narušení hospodářské soutěže. Rozhodnutí již je pravomocné," uvedl Rafaj.

ÚOHS vedl pouze zjednodušené řízení. Posuzoval oblast výroby a dodávek elektrické energie a tepla. Teplárna Otrokovice dodává teplo pro Otrokovice a část Zlína a vyrábí také elektřinu. Její tržby přesahují miliardu korun.

Petr Lamich je podle dostupných informací na internetu obchodníkem s energiemi a bývalý spolumajitel Baníku Ostrava. Pochází z Opavy a vlastní například společnost Česká naftařská, která sídlí v Hradci nad Moravicí. Kariéru začínal jako investiční technik v papírnách, po listopadu 1989 spoluzakládal s Jiřím Koschaným opavskou firmu Contact. Podle dostupných informací se Lamich věnuje i dovozu paliv z Ruska a Kazachstánu.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK