Penny Market postaví v Dobřanech obří velkosklad a supermarket

01.07.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Dobřany (Plzeňsko) 1. července (ČTK) - Logistický areál a velkosklad pro významnou část Čech začne tento měsíc budovat obchodní řetězec Penny Market na okraji Dobřan na jihu Plzeňska. Investice za stovky milionů korun už má stavební povolení. Sklad půjde do zkušebního provozu v březnu nebo v dubnu 2014. Zaměstná nejméně 150 lidí a dalších 40 nepřímo, řekl ČTK starosta šestitisícového města Marek Sýkora.

"Jednali jsme s investorem o tom, aby to byli lidé z Dobřan a nejbližšího okolí. Doufám, že to splní," dodal. Investor dále postaví ve městě první supermarket, kde najde práci 20 lidí, a nad ním zdravotní středisko v hodnotě 15 milionů Kč. "Stavba včetně nezbytných parkovišť pro obě zařízení má vydané územní rozhodnutí a předpokládáme, že nejpozději do konce září bude stavební povolení a začne se hned stavět," uvedl. Obchod a ordinace lékařů se občanům otevřou v červenci 2014. Město chápe obě investice za zhruba 400 milionů Kč za velmi důležité.

Do střediska se přestěhují z nevyhovujících ordinací zubaři, pediatři, praktičtí lékaři, diabetologové a gynekologové a radnice chce získat další odborné lékaře. "Bude to o jednání s pojišťovnami. Velký zájem je v Dobřanech o očaře, logopeda a další," řekl.

Dobřany se dohodly se soukromou firmou A + R, která zastupuje německou obchodní skupinu Rewe, že tam bude stát logistický sklad pro prodejny Penny Market v Plzeňském, Karlovarském, Jihočeském a části Středočeského kraje. Vznikne na polích, kde je podle územního plánu plocha pro podnikání. Desetihektarové území patřilo většinou soukromníkům. Město vlastnilo jen část plochy, kterou prodá po kolaudaci.

Prodejna a středisko vznikne u největšího sídliště Pančava a domu s pečovatelskou službou. Supermarket občané dlouho požadovali. Zdravotní centrum pro město investor podle starosty vybuduje výhradně ze svého. Lékaři získají plochu asi 1000 metrů čtverečních, stejně velkou jako prodejna. Dokončené ordinace převede investor na město podle již uzavřené smlouvy za 5000 korun. Jde o velmi vstřícný krok, řekl starosta. Středisko bude radnice lékařům pronajímat.

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK