Čtvrtletní zisk banky Morgan Stanley vzrostl o 42 procent

18.07.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 18. července (ČTK) - Čistý zisk americké banky Morgan Stanley ve druhém čtvrtletí stoupl v meziročním srovnání o 42 procent na 802 milionů dolarů (15,9 miliardy Kč). Ke zlepšení přispěly nejvíce výnosy divize investičního bankovnictví včetně obchodování s cennými papíry a jejich úpisu, sdělila dnes společnost.

Celkové výnosy společnosti vzrostly o 26 procent na 8,3 miliardy dolarů. Zisk i příjmy předčily očekávání analytiků. Akcie Morgan Stanley reagovaly na zprávu vzestupem o pět procent.

Výnosy z obchodování s dluhopisy a komoditami stouply o 50 procent na 1,15 miliardy dolarů. Příjmy z upisování dluhopisů se zvýšily o 24 procent a z úpisu akcií posílily o 16 procent. Příjmy divize správy bohatství vzrostly o deset procent na 3,5 miliardy dolarů a silný byl růst příjmů i z poradenství při fúzích a akvizicích.

Morgan Stanley je poslední z pěti velkých bank z Wall Street, která zveřejnil své čtvrtletní výsledky a její údaje potvrdily příznivé čtvrtletí pro investiční bankovnictví. Přední americká investiční banka Goldman Sachs ve druhém čtvrtletí zdvojnásobila zisk a silný růst vykázaly divize investičního bankovnictví velkých bankovních skupin JPMorgan Chase & Co, Citigroup a Bank of America. Zasloužily se o to silné výnosy z obchodování a úpisu v první části čtvrtletí, než začaly růst tržní úrokové sazby.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK