Bohemia Energy může koupit společnost České Energetické Centrum

22.10.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Brno 22. října (ČTK) - Alternativní dodavatel elektřiny a plynu Bohemia Energy může koupit společnost České Energetické Centrum (ČEC). Spojení firem povolil bez podmínek Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS). ČTK to řekl jeho předseda Petr Rafaj. Rozhodnutí je pravomocné.

Antimonopolní úřad se ve správním řízení zabýval obchodem s elektřinou a zemním plynem. "Náš úřad v rozhodnutí konstatoval, že spojení nebude mít za následek podstatné narušení hospodářské soutěže a povolil je," uvedl Rafaj.

Skupina Bohemia Energy převzetím ČEC zvýší počet svých zákazníků o více než 70.000 na 550.000 a její tržní podíl vzroste na zhruba 6,5 procenta. Jde o druhou letošní akvizici Bohemia Energy. Její cenu skupina nezveřejnila.

Pro zákazníky ČEC neznamená převzetí žádnou změnu. Jednatel Bohemia Energy Jiří Písařík podle dřívějších vyjádření očekává, že na přelomu roku by Bohemia Energy mohla překonat v počtu zákazníků Pražskou energetiku a být čtvrtým největším dodavatelem energií v Česku.

Bohemia Energy v červenci oznámila záměr převzít firmu České Energetické Centrum Jih s více než 30.000 zákazníky. Také tuto transakci schvaloval antimonopolní úřad.

Bohemia Energy začala domácnostem elektřinu nabízet v roce 2006, zemní plyn o dva roky později. Loni společnost meziročně zvýšila tržby o 38 procent na 8,7 miliardy korun.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK