Které produkty si musíte sjednat spolu s hypotékou a které ne?

16.12.2013 | , Finance.cz
BYDLENÍ


Stačí na bankovní přepážce narazit na obchodně trochu zdatnějšího pracovníka a rázem si domů můžeme odnášet, vedle kopie žádosti o hypoteční úvěr, i smlouvy k dalším finančním produktům, jejichž placení nám v budoucnosti rozhodně nebude dělat radost. Které produkty si k hypotéce sjednat musíte a které produkty jsou pouhým nástrojem cross-sellingu se dozvíte níže.

Které produkty si MUSÍTE sjednat?

Jediný finanční produkt, který po vás spolu s hypotékou budou vyžadovat všechny banky je pojištění nemovitosti vinkulované ve prospěch banky (tj. pokud dojde k poškození nemovitosti, bude pojistné plnění vyplaceno bance, ne dlužníkovi). Všechny další produkty jsou snahou bank o cross-selling, kdy žadatel za sjednání dalšího finančního produktu získává slevu na úrokové sazbě, nebo je sjednáním tohoto produktu podmíněno samotné získání hypotéky.

Pokud jde o produkt, jehož sjednáním je podmíněno získání hypotéky, nejčastěji se jedná o životní pojištění. Ano, dříve by vám skutečně hypotéku bez životního pojištění neposkytl téměř nikdo, dnes je však životní pojištění vyžadováno výjimečně (např. v situaci, kdy o hypotéku žádá pouze osoba v pokročilém věku, která ke svému záměru nedokládá žádné vlastní prostředky).

Více v článku Které produkty si musíte sjednat spolu s hypotékou a které ne? na prodej.finance.cz.

Autor článku

Petr Rozkošný


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: BYDLENÍ