České i zahraniční studenty táhne online MBA vzdělání

13.05.2014 | , CEMI
STUDENT


Uvažujete o studium MBA (Master of Business Administration), ale je pro vás překážkou vzdálenost či nemožnost se odpoutat od práce? Stejné problémy podle zástupců institutu CEMI řešili i jejich studenti. Proto se rozhodli o studium online formou.

Kupříkladu institut CEMI, který patří mezi přední české specialisty na MBA a LLM programy s celoevropskou působností a je průkopníkem v online MBA studiu. Institut letos zahájil již 6. ročník profesního studia v programu MBA a návštěvnost si nemůže vynachválit. „Pro mnohé studenty je důležitá časová flexibilita a možnost studia prakticky odkudkoli,“ hovoří o hlavních přednostech online postgraduálního vzdělání ředitel institutu CEMI Mgr. Štěpán Mika. Získání titulu MBA otevírá vrátka k práci zejména u zahraničních firem či poboček, pro které je MBA mezinárodně uznávaný certifikát. Absolventi získávají zkušenosti i řešení pro konkrétní situace v manažerské praxi.

Online výuka MBA dosáhla bodu, kdy je nabízené studium přinejmenším stejně kvalitní, jako to v „kamenné“ škole s tím, že ceny jsou přijatelné. Studenti na CEMI oceňují zejména transparentnost, veškeré studijní podmínky jsou na webových stránkách, přihlášky jsou zdarma, studijní materiály jsou zahrnuty v ceně studia. Standardní výše školného na Central European Management Institute činí 99.000,- Kč bez DPH (119.790,- Kč s DPH) a je možné rozložit do několika splátek. Náplň studia je přizpůsobena potřebám českých a slovenských studentů a místnímu trhu práce. Central European Management Institut má navíc akreditaci IADL, která je jednou z nejvýznamnějších organizací v oblasti distančního vzdělávání.

Široké zaměření

Na institutu je možné studovat obory jako Management zdravotnictví, Executive MBA, nechybí ani Bezpečnostní a krizový management, Ekonomika a finanční management, Veřejná správa či Management obchodu. Garanty jsou vysokoškolští pedagogové a odborníci z praxe, kterých má institut téměř čtyřicet. Až toho 85 % z nich působí v akademické sféře. Tím do výuky přinášejí teoretický i praktický manažerský pohled. Každoročně CEMI zdárně absolvují desítky manažerů z nejrůznějších průmyslových a obchodních podniků, ale i starostů a dalších veřejných činitelů.

Nové postgraduální studium práva

Vyznat se ve stále měnícím právním systému České republiky je leckdy problém pro vystudované právníky. Daleko větší úsilí musí vynaložit manažeři firem, kteří se chtějí v komplikovaném právu alespoň trochu vyznat, zorientovat se a mít vodítka pro každodenní rozhodování. V Česku v posledních letech přibývají školy a instituce, které posilují obory o postgraduální právní studium, které ještě donedávna bylo možné získat jen na zahraničních univerzitách. Vzdělávací institut CEMI proto nově otevřel obor Corporate Master of Laws (LLM) pro právníky i všechny, kdo si chtějí prohloubit právní vzdělání. Zájem je značný, a to například i kvůli pochopení nového občanského zákoníku.

E-learningový systém

Institut CEMI využívá k výuce populárního distančního manažerského vzdělávání norský e-learningový systém Fronter. Ten představuje světovou špičku ve své kategorii. Poprvé byl nasazen na univerzitě v norském Troms?, která je mimochodem nejseverněji položenou univerzitou vůbec. Díky své pružnosti, spolehlivosti a důrazu na praktické užití ve školách všeho druhu se rozšířil do téměř 40 zemí a dnes jej využívá přes 8 milionů lidí.

Šance studia zdarma pro handicapované studenty

Vzdělávací institut podporuje formou stipendia vzdělávání zdravotně postižených lidí. V rámci programu mohou vybraní zájemci získat stipendium ve výši od 50 do 100 % ceny studia a získat manažerský titul MBA či LL.M. „Žadatel musí být zdravotně handicapovaný člověk vlastnící průkaz TP, ZTP či ZTP/P nebo s jinak doloženým potvrzením o zdravotním postižení,“ říká ředitel institutu CEMI Mgr. Štěpán Mika. Dále se vyžaduje vysokoškolské vzdělání či středoškolské vzdělání s maturitou a odpovídající manažerskou praxí. Při individuálním výběru uchazečů je důležitá motivace i příběh. Za žádost institut považuje zaslání vlastního životního příběhu v rozsahu jedné strany, kde má žadatel rovněž za úkol popsat, jak mu získání profesního titulu pomůže k lepšímu uplatnění v životě a proč by právě on měl získat toto stipendium.

Za rok MBA

Celé studium na CEMI je koncipováno jako dvousemestrální. Převažuje online forma výuky v kombinaci s nepovinným prezenčními úvodními soustředěními studentů v moderních výukových prostorách v centru Prahy v budově City Tower. Zde se studenti seznámí s jednotlivými lektory, kteří jim představí vyučované moduly, představí jim své požadavky na úspěšné absolvování a informují je o možnostech dalších konzultací. Další studium pak již probíhá převážně online formou. Lektoři průběžně umisťují na internet do studentské sekce studijní materiály potřebné k úspěšnému absolvování daného studijního modulu a konzultují se studenty pomocí emailu, telefonu či webových kamer a v případě potřeby i osobně. Programy jsou zakončené obhajobou diplomové práce a udělením profesního titulu MBA (případně LLM) a příslušného diplomu, potvrzujícího jeho získání. Diplom i potvrzení o absolvovaných předmětech jsou vystaveny v českém jazyce a angličtině. Předávání diplomů probíhá při slavnostní promoci v pražském Břevnovském klášteře, jako tomu například 10. dubna.

Autor článku

Články ze sekce: STUDENT