Finanční správa zasáhla proti provozovatelům her neplatícím daně

28.08.2014 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 28. srpna (ČTK) - Pracovníci finanční správy zabavili při kontrolách provozovatelů loterií a podobných her, kteří dlužili na daních, peníze a hmotný majetek za zhruba 41 milionů korun. Od začátku června provozovatelé navíc dobrovolně uhradili daňové nedoplatky za takřka 60 milionů korun. Informovala o tom dnes mluvčí Generálního finančního ředitelství Jitka Ježková.

Podle ní jde o výsledek zesílených kontrol v minulých měsících. Vliv na dobrovolnou úhradu daní měla podle Ježkové hlavně akce nazvaná "ROYAL I", při které se pracovníci státního dozoru a vymáhání zaměřili na problémové provozovatele loterií a podobných her.

"Vzhledem k tomu, že někteří provozovatelé i poté neplnili své daňové povinnosti, pokračovala tato akce v srpnu pod názvem ´ROYAL II´," uvedla Ježková. Při této akci zabavená hotovost přesáhla milion korun a dlužníci bezprostředně poté dobrovolně uhradili dluhy na daních za celkem 38 milionů korun.

Podobný účinek měla i akce "FATA", v rámci níž byl zajištěn majetek a peníze za více než deset milionů korun. "Důsledné kontroly provedené přímo v provozovnách kasin pak přiměly provozovatele k okamžitým dobrovolným úhradám, a to ve výši téměř 15 milionů korun," doplnila Ježková.

Tyto kontrolně exekuční akce, které jsou součástí plánu boje proti daňovým únikům, budou pokračovat v dalších měsících, dodala mluvčí.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK