Citibank se chce do budoucna v ČR soustředit pouze na firmy

14.10.2014 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 14. října (ČTK) - Citibank se chce do budoucna na vybraných trzích včetně České republiky soustředit pouze na poskytování služeb firmám. Vyplývá to z dnes zveřejněného oznámení. Služby drobným klientům včetně provozu poboček a dalších obchodních míst sice zůstávají nezměněny, banka ovšem zahájila přípravu na prodej tohoto segmentu. Dokončen by měl být podle plánů banky do konce roku 2015.

\"V současné době probíhají přípravy na prodej těchto segmentů ve většině zmíněných zemí a očekává se, že po obdržení příslušných regulatorních souhlasů a při příznivých tržních podmínkách budou tyto procesy z velké části dokončeny do konce roku 2015,\" uvedla banka. Plánované kroky se vedle ČR dotknou také osobního bankovnictví Kostariky, Egypta, Salvadoru, Guamu, Guatemaly, Maďarska, Japonska, Nikaraguy, Panamy, Peru a rovněž poskytování spotřebitelských půjček v Koreji.

\"Česká republika zůstává pro Citi důležitým trhem a Citi zde bude pokračovat v poskytování bankovních produktů a služeb pro institucionální a firemní klienty. Poskytované služby osobního bankovnictví, včetně provozu poboček a dalších obchodních míst, zůstávají nyní nezměněny,\" uvedla mluvčí Citibank v ČR Eva Chaloupková.

Citibank působí v tuzemsku jako pobočka Citibank Europe, která je registrovaná v Irsku a vlastní bankovní licenci pro celou Evropskou unii. Citi, globální společnost poskytující finanční služby, spravuje přibližně 200 milionů klientských účtů a podniká ve více než 160 zemích světa.

sos rot

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK