Apple investuje do datových center v Evropě 1,7 miliardy USD

23.02.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 23. února (ČTK) - Americká společnost Apple Inc. hodlá investovat 1,7 miliardy eur (46,8 miliardy Kč) do výstavby dvou datových center v Evropě. Centra budou v Irsku a Dánsku, mají využívat pouze obnovitelné zdroje energie a vytvoří stovky nových pracovních míst. Investice bude doposud největším projektem Applu v Evropě, uvedla dnes společnost.

Datová centra budou zaměřena na internetové služby Applu v Evropě, včetně obchodů iTunes, App Store a služeb iMessage, Maps a Siri. Provoz mají zahájit v roce 2017.

\"Tato významná nová investice představuje doposud největší projekt Applu v Evropě,\" uvedl v prohlášení generální ředitel Applu Tim Cook. \"Jsme nadšeni, že rozšiřujeme naše operace, vytváříme stovky pracovních míst v místě a představujeme některé z našich nejpokročilejších zelených staveb,\" dodal.

Irská vláda potvrdila, že v Irsku Apple utratí 850 milionů eur. Datové centrum se má nacházet ve městě Athenry na západním pobřeží a vzniknout zde má až 300 míst.

V Dánsku bude centrum ve Viborgu na západě země. Dánské ministerstvo obchodu a rozvoje uvedlo, že nová datová centra mají patřit k největším na světě, napsala agentura Reuters.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK