Novou náměstkyní pro energetiku na MPO je Lenka Kovačovská

01.12.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 1. prosince (ČTK) - Novou náměstkyní na ministerstvu průmyslu a obchodu (MPO) odpovědnou za energetiku je ode dneška Lenka Kovačovská. Na pozici vystřídala Pavla Šolce, který ke konci října skončil z osobních důvodů ve funkci. Resort o tom dnes ČTK informoval v tiskové zprávě.

\"Lenka Kovačovská byla vybrána na základě výběrového řízení vypsaného v souvislosti se zaváděním služebního zákona a zaujme tak místo uvolněné po Pavlu Šolcovi. Jako ředitelka odboru strategie a mezinárodní spolupráce v energetice se podílela na přípravě nedávno schválených klíčových strategických dokumentů,\" uvedl dnes mluvčí MPO František Kotrba.

Kovačovská dosud na MPO působila v pozici ředitelky odboru strategie a mezinárodní spolupráce v energetice. Po odchodu Šolce z funkce byla vedením sekce energetiky pověřena, plnohodnotný mandát získala až dnes.

Vláda letos po mnohaletém úsilí schválila Státní energetickou koncepci, která určuje směr, jakým se vydá česká energetika v nadcházejících desetiletích. Kromě toho schválila i Národní akční plán rozvoje jaderné energetiky, podle něhož je z pohledu státu žádoucí neodkladně zahájit přípravu výstavby jednoho jaderného bloku v elektrárně Dukovany a jednoho bloku v elektrárně Temelín.

Ministerstvo průmyslu má celkem osm náměstků. Na základě výběrových řízení, které ukládá služební zákon, byli ve funkcích dosud potvrzeni tři. Nový mandát dosud získali náměstek správní sekce Jiří Havlíček, náměstek pro stavebnictví a primární suroviny Jiří Koliba a náměstkyně pro majetkové účasti Pavla Sluková.

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK