Na český trh vstupuje od 1. dubna nová pojišťovna Colonnade

31.03.2016 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 31. března (ČTK) - Na český trh vstupuje od 1. dubna nová pojišťovna Colonnade Insurance. Nabídne průmyslová pojištění a specializovaná pojištění pro motoristy. Pojišťovna, která patří společnosti Fairfax Financial Holdings Limited, to dnes oznámila na tiskové konferenci.

Fairfax Financial Holdings Limited k 1. dubnu přebírá veškeré pojišťovací aktivity skupiny QBE Group ve střední a východní Evropě. Bude tam působit pod značkou Colonnade Insurance. Tato značka už působí v Maďarsku a na Ukrajině, v květnu se představí také na Slovensku. Na těchto trzích zaměstnává na 200 lidí a dosahuje hrubého předepsaného pojistného přes 40 milionů eur (1,1 miliardy Kč).

\"Střední a východní Evropu vnímáme jako oblast s velkým potenciálem k růstu a věříme v dlouhodobý rozvoj pojišťovny Colonnade v tomto regionu,\" uvedl prezident Fairfax pro střední a východní Evropu Peter Csakvari.

V nabídce Colonnade se objeví například komplexní majetková pojištění průmyslu a podnikatelů (P&C) či pojištění odpovědnosti (D&O). Z motoristických pojištění jde o pojištění kupní ceny automobilu Gap a pojištění prodloužených záruk.

Fairfax Financial Holdings se prostřednictvím dceřiných společností angažuje v pojištění majetku a rizik, zajišťování a v řízení investic. Fairfax, se sídlem v Torontu, byla založena v roce 1985. Kmenové akcie společnosti jsou kótovány na torontské burze jako FFH.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK