Stahujte si hudbu a filmy z internetu

24.08.2005 | , Finance.cz
FinTriky


Internet nabízí mnoho zajímavých možností pro své uživatele. Na následujících řádcích se dozvíte informace o stahování si hudby, filmů, nákupu knížek, vyvolání fotek, …

Téma týdne: Co lze koupit na internetu

Hudba a filmy

Hudební CD nebo filmy na DVD i VHS je možné koupit nejen v kamenných obchodech, ale i na internetu. Tento způsob nakupování se v poslední době stává stále oblíbenější. Ceny jsou totiž většinou na internetových stárkách o několik procent levnější.

Vydavatelství a jednotlivý interpreti začínají v poslední době stále častěji přistupovat k možnosti stáhnutí si alb z internetu a následného vypálení samotným uživatelem. Tento způsob „prodeje“ se v České republice teprve začíná využívat. Jedním z prvních portálů, u kterých si MP3 můžete stáhnout je v ČR Vltava. U zahraničních například www.mp3.com. Jestliže chcete méně známou kapelu, pak můžete využít volného přístupu k stáhnutí si alba na www.freemusic.cz/.

Máte-li internetové připojení Českého Telecomu, pak můžete využít možnosti vybrat si na jejich stránkách z nabídky film a poté si ho v klidu doma přehrát. Ceny se pohybují okolo 45 Kč za jedno přehrání a 55 Kč za jeden den. Abyste byli s přehráním filmu spokojeni, je třeba mít (dle Českého Telecomu) následující Hardwarovou konfiguraci: Procesor 1GHz nebo vyšší, paměť 256 MB, grafickou kartu 16 MB.

Knihy

Další zboží, které je možné pořídit si přes internet bez předcházejícího shlédnutí, jsou knížky. I zde platí, že přes internet vás vyjde nákup levněji. Pro příklad nemusíme „chodit daleko“. Stačí se podívat na on-line prodej na www.finance.czprodej knih. Zde naleznete deseti procentní slevu oproti původní ceny na CP Books a pěti procentní na knihy od vydavatelství Grada.

Digitální fotky

Vlastníte digitální fotoaparát a nechcete si fotky prohlížet pouze na počítači? V tom případě jistě víte, že si z nich můžete nechat vyrobit papírové fotografie. Není ale už není třeba chodit do kamenného obchodu. Stačí se pouze připojit a přes internet poslat fotky do sběrny. Po jejich vyhotovení si je pouze vyzvednete v jedné z výdejních míst v ČR – dle vašeho výběru. Tuto možnost nabízí i náš portál zde.

Rada na závěr

Při nákupu drobného zboží přes internet je vždy lepší objednat více titulů najednou u jednoho dodavatele, neboť tak ušetříte na poštovném. Tato položka se nezapočítává pro odběr zboží zhruba od 5 000 Kč (záleží na nastavených podmínkách dodavatele), což v případě nákupu CD, DVD, či knih málokdo překročí.

Další finanční tipy a triky naleznete na www.finance.cz/aktuality.

Autor článku

Petra Niedlová  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: FinTriky