Pizzu jedině přes internet

23.08.2005 | , Finance.cz
FinTriky


Nákup např. pizzy bez návštěvy obchodu už není jen snem. Stačí mít počítač s přístupem na internet, navštívit některý z tisíců internetových obchodů, vybrat si pizzu...

Téma týdne: Co lze koupit na internetu

Většina prodejců má v dnešní době již vytvořené internetové stránky s možností on-line nákupu, a tak se dá prostřednictvím internetu koupit téměř cokoliv. V dnešním fintriku vám ukážeme, jak lze jednoduše z pohodlí domova nebo kanceláře objednat jídlo, pití nebo např. květiny.

Internetová obchodní centra
Nemíváte čas zajít do obchodu nakoupit potraviny, prací prostředky nebo například květiny a když si ho nakonec uděláte, při dlouhém čekání ve frontách trpíte? Pořiďte si počítač s připojením na internet a začněte si vše potřebné objednávat z pohodlí domova. Stačí si jen najít internetový obchod nebo restauraci s rozvozem jídel a z nabídky si vybrat co potřebujete. V internetových obchodních centrech nalezntete stejné zboží jako v klasických kamenných obchodech, jako např. maso (mražené, chlazené), nealkoholické nápoje, alkoholické nápoje (pivo, víno, becherovka, ...), mražené výrobky (ryby, pizza, hranolky, ...), pečivo a chléb, mouka, medy, müsli, sirupy, čokolády, mléčné výrobky (mléko, sýr, jogurt, sunar, ...), uzeniny (salámy, klobásy, uzená masa, ...), cukroví, bonbóny, tuky a oleje, konzervy, rýže, káva, čaj, cukry, polévky, vejce, těstoviny, soli, kečup, hořčice, ocet, koření, ovoce a zelenina, krmení pro zvířata, hotová jídla k rozvozu, prací a čistící prostředky, tabákové výroky, tiskoviny, květiny, atd.

Možnost odstoupení od smlouvy
V případě, že s nakoupeným zbožím nejste spokojeni a chcete od smlouvy odstoupit, můžete tak učinit do 14 dnů od uzavření smlouvy. Pokud totiž při uzavření smlouvy použijete prostředky komunikace na dálku (např. internet), jako zákazník máte podle § 53 občanského zákoníku právo do 14 dnů od převzetí plnění odstoupit od smlouvy. Při tomto odstoupení od smlouvy vám jako zákazníkovi bude vrácena zaplacená částka (včetně úroku, který činí diskontní sazba ČNB, od uzavření smlouvy do vzájemného vyrovnání) a vy jako zákazník jste povinen vrátit zboží a uhradit půjčovné, které je ve výši 1% z ceny zboží za den.

Postup on-line objednávky

  1. Pomocí vyhledávacích serverů (např. Seznam.cz, Centrum.cz, Google.com, ...) si vyberte seriózní internetový obchod, který nabízí možnost on-line objednávky vámi požadovaného zboží.
  2. Ve vybraném internetovém obchodě si zvolte zboží nebo službu ke koupi a umístěte do "Nákupního košíku". Pro správný výběr vám doporučujeme přečíst si na internetu veškeré přiložené informace o nakupovaném zboží.
  3. Po označení vybraného zboží potvrďtě objednávku.
  4. Vyberte si způsob platby a zaplaťte:
    - platba v hotovosti (po vyzvednutí na pobočce)
    - platba dobírkou (při převzetí doručeného zboží)
    - platba bankovním převodem offline
    - platba bankovním převodem on-line
    - GSM Banking
  5. Nyní vám zbývá jen čekat, až k vám objednané zboží dorazí.

Fintrik na závěr
Nákupy zboží nebo služeb prostřednictvím internetu mají rozhodně slibnou budnoucnost. Mezi hlavní výhody především patří nižší pořizovací ceny, zajímavé slevy, úspora peněz za cestu do kamenného obchodu, nabídka srovnání cen u různých prodejců, možnost nákupu zboží i v zahraničí, atd. Nevýhodou je však nemožnost vyzkoušení funkčnosti kupované věci a riziko ohrožení bezpečnosti při platbě přes internet.

 

Další finanční tipy a triky naleznete na www.finance.cz/aktuality.

Autor článku

Vladimír Šindelka  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: FinTriky