Dovolená začíná na internetu

25.08.2005 | , Finance.cz
FinTriky


Už jste vyzkoušeli jak je snadné si přes internet objednat elektroniku, ale koupit si letenku nebo zájezd pro celou rodinu jste neměli odvahu? Nebojte se ani koupit tyto služby na internetu!

Téma týdne: Co lze koupit na internetu

Představa, že před začátkem dovolené obejdeme všechny cestovní kanceláře a z tlustých katalogů vybereme zájezd snů je dosti nereálná. Také hledání nejvýhodnější (tedy nejlevnější) letenky kamkoliv po světě pochůzkou po kancelářích leteckých společností není zrovna pohodlný způsob. Nehledě na čas, který tímto ztratíme a nehledě na to, že cestovní kanceláře nebo letecké společnosti mají svá prodejní místa jen ve větších městech.

Internet je ale zde tím nejlepším rádcem a nejlepším místem na hledání zájezdu nebo na koupi letenky. Právě dovolená nebo jen letenka se na internetu dá koupit velmi pohodlně, rychle a bez dalších nákladů (čas, doprava do většího města, náklady na telefon). Jediným více nákladem tak je vlastnictví počítače a připojení na internet.

Jak to funguje
Na internetu je velké množství provizních prodejců letenek. Provizních proto, že klient neplatí za zprostředkování koupě letenky internetovému prodejci žádné poplatky. Zaplatí cenu letenky a letecká společnost prodejci vyplatí provizi za zprostředkování.

Pro klienta tedy transparentní, jednoduché a hlavně cenově výhodné. Mezi známé portály s on-line rezervací letenek patří

Jak se za letenky platí
Služby on-line rezervačních portálů se zlepšují atak máte na výběr i několik způsobů placení za letenky:

  • v hotovosti na "kamenné" pobočce
  • převodem z účtu
  • kurýrovi při doručení (obvykle pouze v Praze)
  • platební branou eBanky
  • kreditní kartou

Jedeme na dovolenou přes internet
Je libo Bulharsko na "last minute"? A nebo jste jen zvědaví, kolik stojí luxusní hotely v Dominikánské republice? Obě vaše přání může internet spolehlivě uspokojit. Na specializovaných portálech lze pohodlně vyhledávat v široké nabídce zájezdů nejen na poslední chvíli. Mezi nejznámější portály patří:

Tyto portály sami nejsou tvůrci zájezdů, ale zprostředkovávají nabídku zájezdů renomovaných cestovních kanceláří jako je FIRO-tour, Čedok, Exim Tours, Alexandria a další. Koupě zájezdu přes internet se tak vůbec nemusíte obávat. Zájezd ve skutečnosti kupujete od známé cestovní kanceláře nikoliv neznámého pidiportálu. Výhoda vyhledání, vykalkulování a objednání zájezdu z pohodlí kanceláře nebo domova bez nutnosti obíhat cestovky je obrovská. V kamenné pobočce vám nenabídnou více než internet. Zájezd totiž není zboží, které by bylo nutné vyzkoušet nebo osahat. 

Další finanční tipy a triky naleznete na www.finance.cz/aktuality.

Autor článku

Pavel Nesejt  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: FinTriky