Vyhrát lze i bez medaile

07.02.2006 | , Finance.cz
FinTriky


Milionové výhry za pár korun díky kousku papíru s několika čísly. Pocity radosti i smutku může přinést kombinace několika jedniček, nul a dvojek. Jaké šance na výhru mají čeští olympionici?

Téma týdne: Těšíme se na olympiádu

Do dějiště olympijských her, italského Turína, míří desetitisíce fanoušků ze všech zemí světa. Další miliony budou nasávat olympijskou atmosféru prostřednictvím televizních obrazovek či jiných masmédií. Ovšem olympiáda není pouze svátkem sportovních fanoušků, ale také příznivců drobného hazardu a sázení, ať už přiměřeného či nepřiměřeného.

Pohádkové výhry za pár kaček
V období zimních her zaznamenávají sázkové kanceláře ve svých pobočkách zvýšený počet  návštěvníků. Sázející sem míří s jediným cílem. Vyhrát. Podstoupí-li určité riziko a nechybí-li jim pověstné štěstíčko, může tiket přinést pohádkovou výhru. Její výše závisí především na výši celkového kurzu a na tom, jakou část svých finančních prostředků jsou ochotni investovat. Spolu se vsazenou částkou však musí počítat navíc s 10%ním manipulačním poplatkem, alespoň u našich největších sázkových kanceláří.

On-line sázky
Již dávno pryč jsou doby, kdy jste museli se svými tiketem na pobočku některé sázkové kanceláře. Stále větší popularitu si získává sázení on-line. Pomocí telefonu či internetu můžete podat sázenku z pohodlí svého domova či kanceláře. Jedním z největších on-line poskytovatelů sportovního sázení je společnost betandwin. Na stránkách www.betandwin.cz naleznete několik tisíc sportovních událostí, na které lze vsadit. Postup je vcelku jednoduchý. Nejprve je nutné se zaregistrovat. Zároveň s registrací si otevíráte bezplatný a nezávazný sázkový účet. Sázky s reálnými penězi ovšem můžete uzavírat teprve tehdy, když jste na váš účet provedli platbu.

České naděje očima bookmakerů
Ať už se sázející rozhodne pro kteroukoliv společnost, může si vybrat z široké škály zápasů a závodů. Nabídka není omezena pouze na vítěze či „plichtu“. Tipnout si můžete třeba na umístění jednotlivce či týmu, počty gólů či jejich střelce nebo počty medailí. Přestože sázkové kanceláře před začátkem her i v jejich průběhu vypisují pestrou olympijskou nabídku kurzů, v tiketech sázejících zpravidla nechybí určitá míra patriotismu. Čeští sportovci, zvláště ti s medailovými ambicemi, figurují na nejedné sázence. Jak tedy vidí české šance bookmakeři sázkových kanceláří?

Hokejisté spolufavority turnaje
Čeští hokejisté jsou druhým největším favoritem blížícího se olympijského turnaje. Shodly se na tom všechny významné sázkové kanceláře. Vsadíte-li na celkové vítězství českého týmu, můžete v případě zisku zlatých olympijských medailí získat čtyřnásobek vsazené částky. Pokud budete věřit outsiderům, čeká vás v případě nečekaného prvenství zajímavá výhra. Kurz na vítězství hokejistů Kazachstánu či domácí Itálie je v pobočkách Tipsportu 500:1, betandwin vypsal dokonce kurz 1001:1.

Družstvo Kurzy na vítězství
Tipsport Fortuna betandwin
Kanada 3,5:1 3,5:1 2,4:1
Česká republika 4,0:1 4,0:1 4,0:1
Švédsko 6,0:1 6,0:1 4,5:1
Rusko 7,0:1 6,0:1 5,0:1
Slovensko 10,0:1 9,0:1 7,0:1
USA 10,0:1 10,0:1 11,0:1
Finsko 15,0:1 15,0:1 17,0:1


Skokanské či běžecké medailové lyže?
Z individuálních sportovců jsou největšími medailovými želízky v turínském ohni, kromě skokana na lyžích Jakuba Jandy, lyžaři. Nejvyšší ambice má bezesporu Kateřina Neumannová, bez šance není ani Lukáš Bauer či jiný z běžců. Zatímco Janda je spolu s Finem Ahonenem s kurzem 3:1 největším adeptem na vítězství, Neumanová (2,2:1) má v její parádní disciplíně (skiatlon 2x7,5 km) podle bookmakerů Tipsportu jen o málo menší šanci než Norka Björgenová (2,0:1).

Tab.: Kurzy na celkový počet českých medailí

Tipsport Fortuna betandwin
0 - 1 11,5:1 0 - 4 2,0:1 0 - 4 1,85:1
2 - 3 2,5:1 5 - 6 2,0:1 5 + 1,85:1
4 + 1,6:1 7 + 6,0:1 - -

Zdroj: www.tipsport.cz; www.ifortuna.cz; www.betandwin.cz


Další finanční tipy a triky naleznete na
http://www.finance.cz/aktuality.

Autor článku

Lukáš Buřík  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: FinTriky