Koruna dnes k euru kolísala, vůči dolaru oslabila na 21,98 Kč/USD

31.05.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 31. května (ČTK) - Česká měna dnes byla vůči euru neklidná. Ráno oslabila téměř o deset haléřů na 28,26 Kč/EUR, okolo poledne však už stála opět na 28,17 Kč/EUR. Odpoledne se obchodovala za 28,22 Kč/EUR. Vůči americkému dolaru mírně ztratila na odpoledních 21,98 Kč/USD. Vyplývá to z údajů serveru Patria Online.

"Na korunu dnes působilo několik zpráv zároveň, ale ani jednu nelze označit jako klíčovou," uvedl analytik Next Finance Vladimír Pikora. Dobrou zprávou pro českou měnu podle Pikory byla informace o nové investici do továrny na LCD obrazovky v Žatci. "Na druhou stranu palcové titulky deníků o možném prorůstání státní správy s organizovaným zločinem na investory nepůsobí nikterak pozitivně," uvedl Pikora.

Dolar odpoledne posílil na 1,2840 USD/EUR oproti ranní hodnotě 1,2867 USD/EUR. Celkově se však zdá, že dolar momentálně přešlapuje na místě. Větší potenciál k posílení má podle Pikory euro. "Ve prospěch silnějšího eura hovoří zejména vyšší očekávaná inflace v eurozóně. Ta je nyní 2,5 procenta, ačkoli evropská centrální banka se zavázala ji držet pod dvěma procenty," dodal Pikora.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK