Stále více Čechů tráví Vánoce na horách

25.10.2006 | , Finance.cz
FinTriky


Rádi byste Vánoce v letošním roce strávili netradičně na horách a přemýšlíte, pro které z tuzemských či zahraničních lyžařských středisek se rozhodnout? Poradíme vám, na co se při výběru zaměřit a kolik vás to bude stát.

Téma týdne: Plánujeme zimní dovolenou

Stále více Čechů začíná vánoční svátky trávit netradičně mimo domov na některém z tuzemských či zahraničních lyžařských středisek. Předností vánoc na horách může být jak možnost příjemného vánočního lyžování, tak i odpadnutí předvánočního vaření a tolik oblíbeného úklidu. V dnešním fintriku jsme se proto zaměřili na vánoční nabídky cestovních kanceláří a ubytovacích zařízení.

Pokud jste se rozhodli strávit letos vánoční svátky na českých či zahraničních horách, doporučujeme vám si do vybraného ubytovacího zařízení či cestovní kanceláře zavolat a zeptat se, jak dlouho dopředu je nutné si ubytování či zájezd zarezervovat. U většiny lokalit je možné rezervaci provést nejpozději do konce října. Výjimku však tvoří nejlepší a tedy nejžádanější místa, která jsou většinou vyprodaná až rok dopředu.
 

Tabulka: Ceny ubytování na českých horách

Hory Středisko Ubytování
Krkonoše Pec pod Sněžkou od 800 Kč/osobu
Jeseníky Malá Morávka od 500 Kč/osobu
Jizerské hory Bedřichov od 600 Kč/osobu
Orlické hory Říčky od 700 Kč/osobu
Šumava Špičák od 725 Kč/osobu

Pozn.: Ceny jsou pouze orientační
Zdroj: Internetové stránky poskytovatelů ubytování

 
Při výběru místa ubytování vám doporučujeme zaměřit se nejen na kvalitu lyžařských sjezdovek, ale také na přítomnost dobré restaurace buď přímo v místě ubytování nebo v jeho blízkosti. Je sice příjemné si o vánocích krásně zalyžovat, ale bez štědrovečerní večeře v příjemné restauraci Vánoce ztratí své kouzlo. Mezi další nabízené služby ubytovacích zařízení patří například slavnostní vánoční večeře, různé programy pro dospělé a zábavné akce pro děti, sáňkování, jízda na koni apod.
 

Tabulka: Ceny ubytování v zahraničí

Hory Ubytování
Rakousko od 3.000 Kč/osobu/8 dní
Německo od 7.000 Kč/osobu/8 dní (AI)
Itálie od 2.000 Kč/osobu/8 dní
Francie od 2.000 Kč/osobu/8 dní
Švýcarsko od 4.000 Kč/osobu/8 dní

Pozn.: Ceny jsou pouze orientační
Zdroj: Internetové stránky poskytovatelů ubytování

 
Přečtěte si další naše
finanční tipy, triky, rady a doporučení!

Autor článku

Vladimír Šindelka  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: FinTriky