Krkonoše a Jizerky zvyšují přepravní kapacity

14.11.2006 | , Finance.cz
FinTriky


Provozovatelé zimních středisek již toužebně vyhlížejí přívaly sněhu a chystají se na nápor lyžařských nadšenců. Jaké novinky pro nadcházející zimní sezónu připravily Krkonoše? A co nového v Jizerských horách?

Téma týdne: Zima 2007: zdražení a nové vleky

Přípravy v tuzemských zimních střediscích jsou již v plném proudu a většímu počtu turistů na horských svazích brání už jen teplé počasí a nedostatek sněhu. Domácí svahy se zatím nemohou, co do délky sjezdovek či přepravní kapacitou, rovnat těm alpským či pyrenejským. Přesto se mnozí tuzemští provozovatelé snaží neustále modernizovat stávající střediska a investují do nich nemalé peněžní prostředky. Co nového na nadcházející lyžařskou sezónu připravila lyžařská střediska v Krkonoších a Jizerských horách?

První pivní zátěž
V lyžařském středisku Herlíkovice čeká na návštěvníky zcela nová čtyřsedačka. Tuto sobotu proběhl její první zkušební provoz, když na ní bylo přepraveno 350 sudů piva, tj. téměř 22 pivních tun. Lyžaři se také dále mohou těšit na novou půjčovnu lyžařského a snowboardového vybavení a díky novým dělům na kvalitněji vysněžené tratě.

Nová sjezdovka, více lidí za hodinu
Jedno z nejznámějších krkonošských středisek, Pec pod Sněžkou, otevírá novou 600 metrů dlouhou sjezdovku z Hnědého vrchu. Díky novému vleku a zvýšené rychlosti lanové dráhy by mělo dojít ke zvýšení přepravní kapacity střediska. Prodloužení a zrychlení lanových drah, stejně jako nový odbavovací systém čeká na návštěvníky dalšího krkonošského střediska ve Špindlerově Mlýně. Čeho se naštěstí úpravy příliš nedotkly je cena jízdného. Za jednodenní permanentku si lyžař musí přichystat 750 Kč ve Špindlu a 550 korun v Peci.

Milionové investice do areálů
Více než 30 milionů korun. To je výše celkových letošních investic do tří lyžařských areálů Mladé Buky, Černý Důl a Dolní Dvůr, jejichž provozovatelem je Skiregion Markid. Stejně jako každý rok, i letos došlo ke zvýšení přepravní kapacity (letos o 4000 osob za hodinu) a rozsahu zasněžovaných ploch. V tomto východním koutě Krkonoš tak můžeme najít dvě nové třísedačkové lanovky, nový bezdotykový systém skipasů a dva nové dětské areály kompletně vybavené pro vyžití. Ovšem nic není zadarmo a tak si budou návštěvníci muset oproti loňské sezóně za jednodenní jízdenku nějakou tu desetikorunu připlatit.

Jizerské novinky
Nový odbavovací systém nabízí také zimní lyžařské středisko Tanvaldský Špičák. Vyšší bezpečnost lyžařů na Špičáků zajistí nové sítě na černých sjezdovkách. Poněkud vyšší je však i cena, kdy za jednodenní permanentku v hlavní sezóně zaplatí zájemce 510 korun. Odbavovací systém umožňující bodovou jízdu je přichystán i pro návštěvníky Bedřichova. Navíc zde návštěvníci mohou využít nového parkoviště. Chtějí-li brázdit zdejší svahy po celý den, musí si připravit 390 korun, což je o 20 korun více než vloni.

Přečtěte si další naše finanční tipy, triky, rady a doporučení!

Autor článku

Lukáš Buřík  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: FinTriky