TrustPort® Antivirus uspěl v testech na Spyware a další nechtěný software

23.11.2006 | , AEC
Tiskové zprávy


Společnost AEC, spol. s r.o., výrobce bezpečnostního software řady TrustPort® oznámila získání dalšího významného ocenění.

Antivirový program TrustPort® Antivirus se umístil na třetí příčce v říjnovém testu projektu AV-Comparatives.

Prověřeny byly detekční schopnosti 15-ti produktů zvučných jmen na přítomnost škodlivých kódů typu: Spyware, Adware, Keyloggery, Rootkity, Backdoory, Dialery a další potenciálně nechtěný software. Testovací set obsahoval okolo 77 000 souborů. TrustPort® Antivirus odhalil přibližně 92% tohoto škodlivého software, čímž se zařadil na přední pozice mezi ostatními testovanými produkty. Dokonce se stal i nejlépe hodnoceným mezi výrobci z České republiky a Slovenska.

Toto ocenění je pro TrustPort® Antivirus o to významnější, že se jedná o relativně mladý produkt a navíc, teprve nedávno do něj byla implementována anti-spywarová kontrola.

Projekt AV-comparatives je výsledkem práce Andrease Clementiho, který se od roku 2004 zabývá srovnávacími testy antivirových programů, zejména z pohledu spolehlivosti detekce „In-the-Wild“ virů. Více informací o uvedených testech najdete na www.av-comparatives.org.

TrustPort® Antivirus je nabízen v rámci komplexního bezpečnostního balíku TrustPort® Workstation, který kromě antiviru obsahuje i personální firewall, antispam, antispyware, aplikace pro šifrování a bezpečnou skartaci elektronických dat a elektronický podpis. Jeho kvalit mohou uživatelé ocenit i v moderním řešení pro ochranu internetových bran před spamem,  viry a spywarem - TrustPort® Internet Gateway a v řešení pro ochranu síťového prostředí organizace na úrovni souborových serverů - TrustPort® Servers.

 

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy