Nakupujeme vánoční dárky v zahraničí

06.12.2006 | , Finance.cz
FinTriky


Rozhodli jste se vašemu partnerovi jako vánoční dárek koupit nějaké oblečení a přemýšlíte, kde nakoupit nejlevněji? Stačí si zajet na některý z vánočních trhů do Polska, kde je možné pořídit například koženou bundu se slevou i přes 50 %.

Téma týdne: Nakupujeme vánoční dárky

Jednou z možností, jak nakoupit vánoční dárky s obrovskými slevami, je zajet si na vánoční trhy do některé z okolních zemí. V posledních letech jsou však vzhledem ke stále nižším cenám zboží v českých hypermarketech některé produkty na téměř stejné cenové úrovni jako v zahraničí a tak je potřeba si dopředu zjistit, zda nebude výhodnější si zvolený dárek raději pořídit v Česku. I přes klesající zájem nákupu vánočních dárků v některé ze zahraničních zemí navštěvuje tyto trhy stále dost českých zákazníků a zahraniční obchodníci se jim v rámci zachování přízně snaží všemožně vyjít vstříc.
 

Vánoční trhy v zahraničí

Mezi zahraniční země, kde je v rámci vánočních trhů možné nakoupit dárky se znatelnými slevami, patří například Polsko, Rakousko či Německo. V současné době jezdí Češi nakupovat vánoční dárky nejčastěji do některého z polských měst poblíž polsko-českých hranic, kde jsou vánoční slevy nejmarkantnější a pohybují i přes padesát procent. Mezi nejčastěji navštěvovaná polská města patří především Cieszyn, Klodzko, Kudowa zdroj, Jelenia Gora, Katowice či Nysa.

Do Polska se vyplatí zajet například pro levné oblečení, umělé vánoční stromky, vánoční ozdoby (baňky, vánoční řetězy či osvětlení vánočních stromků), hračky či přikrývky (deky či lůžkoviny). Sortiment se však na vánočních trzích rychle mění a tak je dobré si dopředu zjistit, zda je vámi požadované zboží na daném místě nabízeno. 
 

Freeporty

Dalším místem, kde je možné nakoupit výrazně levnější vánoční dárky, jsou freeporty. Například Freeport u Excalibur City, umístěný u hraničního přechodu Hatě u Znojma, nabízí svým návštěvníkům 60 značkových obchodů, více než 200 nejlepších značek se slevou až sedmdesát procent a možnost platby jak v korunách, tak i v eurech. Pokud tedy chcete svého přítele či přítelkyni na vánoce potěšit značkovým zbožím (Adidas, Reebok, Nike, Levi´s či L`Oreal) a nezaplatit dechvyrážející cenu, rozhodně vám doporučujeme navštívit některý z nejbližších freeportů.

 

Zdroj: Freeport u Excalibur City 

Přečtěte si další naše finanční tipy, triky, rady a doporučení!

Autor článku

Vladimír Šindelka


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: FinTriky