Zimní období s trojicí úvěrových novinek

05.01.2007 | , Finance.cz
ÚČTY A SPOŘENÍ


Zájem o úvěry a půjčky v předvánočním období každoročně dramaticky roste, na což reaguje nejedna finanční instituce. Nejinak tomu je i u Komerční banky, která v oblasti spotřebitelských úvěrů připravila hned trojici novinek.

Stále více domácností prožívá Vánoce na splátky. Ne každá je však schopna dostát svým závazkům a snaží se řešit situaci další novou půjčkou. Dostává se tak do strastiplné situace a problémů z dluhy. Jednou z možností, jak tuto situaci efektivně řešit, může být i konsolidace úvěrů.

Všechny dluhy v jedné půjčce
Proto již koncem listopadu zařadila Komerční banka do své nabídky produkt s názvem KB optimální půjčka, který umožní klientům, kteří mají dva a více úvěrů, snížit výši měsíčních splátek sloučením stávajících úvěrů do jednoho. Tato konsolidační půjčka může být použita ke splacení spotřebitelských úvěrů KB i jiných bank a umožňuje splatit i zůstatky na kreditních kartách a povolené debetní zůstatky. Doba splácení může být prodloužena až na 10 let.

Rozšíření klientských možností
To však není jediná novinka, se kterou Komerční banka na trh spotřebitelských úvěrů přišla. Od konce loňského roku poskytuje banka svým klientům možnost navýšení objemu půjčky při zachování dosavadní výše měsíční splátky. „Naši klienti tak mají možnost získat dodatečné zdroje, aniž by se zvýšilo jejich zatížení splátkami,“  vysvětluje Monika Truchliková, vedoucí Marketingu pro retailové bankovnictví KB.

Poslední novinka je připravena právě na začátek letošního roku, kdy v průběhu ledna Komerční banka zvýší limit pro nezajištěné spotřebitelské úvěry, který bude činit až 250 tisíc korun oproti současným 150 tisícům korun. Stávající klienti budou moci získat nezajištěný úvěr až do výše čtvrt milionu korun, a to bez doložení příjmu. Pro zajištěné úvěry zůstává v platnosti maximální limit 500 tisíc korun.

Autor článku

Lukáš Buřík  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: ÚČTY A SPOŘENÍ