GE Money Bank mění nabídku běžných účtů

10.09.2010 | , Finance.cz
ÚČTY A SPOŘENÍ


Dva produkty GE Money Bank ruší, dva nové zavádí. Novinky však nepřináší žádné revoluční změny, pouze přidávají do balíčkových účtů více pojištění, resp. rozšiřují nabídku služeb.

Po víkendu zmizí z rodiny běžných účtů GE Money Bank Konto Genius a Běžný korunový účet. Na oplátku přibude Genius Start a především Genius Optimal – účet, který prý usnadňuje život. 

Trendem jsou balíčkové účty, říká GE Money Bank. A přesně v duchu tohoto trendu přichází s novým balíčkem za 199 korun měsíčně pod názvem Genius Optimal. Svůj nový balíčkový produkt včlenila GE do mezery mezi balíčkem Genius Active (119 Kč) a Genius Gold (499 Kč). Cílovým klientem není člověk, který by se dal charakterizovat jak někdo mezi aktivním a VIP klientem, ale spíše rodina. Více pochopitelné to bude, až si přiblížíme, co vlastně Genius Optimal nabízí.


V ceně najdete i vklady hotovosti na pobočce


Základem balíčku je rozsáhlý platební styk. Iva Štylerová, senior manažerka depozitních produktů GE Money Bank, vyzdvihla neomezené hotovostní vklady na pobočkách. Tato služba je zajímavá minimálně tím, že většina bank poplatky za služby na pobočkách znevýhodňuje. GE šla v tomto bodě opačným směrem a stává se tak dobrou možností pro lidi, kteří pobočky častou potřebují využít. V ceně balíčku jsou dále odchozí i příchozí tuzemské platby, všechny výběry z bankomatů GE Money Bank a tři kanály přímého bankovnictví: internet, mobil i telefon. Samozřejmostí je možnost přečerpání účtu do mínusu.


Stříbrná platební karta aneb Cestovní pojištění pro celou rodinu


Klíčovým rysem nového Genius Optimal jsou služby, ze kterých bude moci benefitovat nejen vlastník účtu, ale i další členové rodiny. GE toho dosáhla pomocí platebních karet. V ceně balíčku jsou 2 karty, kdy i 2. disponent má široká práva na užívání. Jednou z karet je MasterCard Standard a druhou tzv. stříbrná MasterCard. Právě tato stříbrná karta zahrnuje cestovní pojištění pro celou rodinu s limitem pro plnění léčebných výloh až do 1,7 mil. Kč, včetně krytí rizikových sportů. Karta dále “umí“ i pojištění zneužití debetní karty a pojištění asistenčních služeb. Pokud by člověk sjednával tyto pojistky zvlášť, dal by za ně 123 korun.


Integrovaný spořicí účet a levnější hypotéka


Třetí vlastností Geniusu Optimal je zvýhodnění dalších bankovních produktů. V kontu je integrovaný tzv. Spořicí účet Optimal a jeho vlastnictví zároveň opravňuje ke slevě na úrokové sazbě hypotéky ve výši 0,5 % (platí pro nové úvěry a výročí fixací).

U spořicího účtu se ještě zastavíme. Nedávno jsme na Finance.cz hořekovali na nízkými sazbami vkladových produktů. Pokud uzavřete Genius Optimal do 17. října, GE vám po následujících 8 měsíců garantuje úrok 2,5 % pro vklady do výše 500.000 Kč. Nad půl milionu je úroková sazba 1,7 %.


Optimální klient


Pro koho je Genius Optimal optimální? Za tento balíček zaplatíte 2388 korun ročně. Není tedy vhodné ho koupit jen tak “protože se vám líbí“. Je potřeba promyslet, zda budete využívat jeho služby.

Pokud máte nějaké volné úspory a hodláte je zhodnocovat na nerizikovém produktu, spořicí účet se sazbou 2,5 % bude pro následující měsíce dobrou volbou. Uzavíráte-li vícekrát ročně cestovní pojištění pro několik členů rodiny a navíc jste aktivnější uživatel platebního styku, Genius Optimal pro vás může být atraktivní.

Genius Optimal není žádným revolučním produktem. Za vlastnictví běžného učtu už dnes zvýhodňuje většina bank. U hypoték je dokonce pravidlem, že úroková sazba klesá s vedením účtu u stejné banky (nebo banky finanční skupiny). Spořicí složku běžného účtu nabízí už delší dobu třeba Raiffeisenbank. Pojištění u karet dražších balíčkových kont není rovněž ojedinělé. Zajímavost balíčku Genius Optimal tak spočívá hlavně v tom, že zahrnuje v ceně služeb opravdu hodně a cena za tyto služby je adekvátní.


Genius Start


Genius Start má nově GE v nabídce pro nenáročné klienty. Za cenu 59 Kč měsíčně získáte vedení účtu, debetní platební kartu a internetové bankovnictví. Nevidíme důvod, proč si při využívání těchto základních služeb nezaložit účet u Fia, mBank, nebo Poštovní spořitelny.

Genius Start je možné za 26 korun rozšířit o příchozí a odchozí transakce, včetně trvalých příkazů, inkasa a SIPO a za dalších 26 Kč o bezplatné výběry z bankomatů GE.

Autor článku

Tomáš Skolek  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: ÚČTY A SPOŘENÍ