Neotálejte s plánováním silvestrovských oslav

26.10.2006 | , Finance.cz
FinTriky


Začínáte plánovat oslavy příchodu roku 2007? Líbila by se vám možnost strávit poslední týden v roce na horách? Vězte, že máte posledních pár příležitostí sehnat vhodné ubytování.

Téma týdne: Plánujeme zimní dovolenou/>

Stále častěji z různých stran slýcháváme dotazy ohledně oslav Silvestra. Nápadů je spousta, realizace občas vázne. Zůstat doma, zajít do oblíbené restaurace či se rozhodnout pro jinou variantu. Letošní svátky naštěstí vycházejí kalendářově velice příznivě. Stačí si vybrat tři dny dovolené v práci a máme deset dnů v kuse volno. Není škoda zůstat doma? Pokud nám počasí bude přát a napadne dostatek sněhu, nabízí se možnost vyrazit na hory.

Každý, kdo alespoň částečně holduje zimním radovánkám, určitě zajásá. Pozor však, aby vaše radost nebyla předčasná. Proč? Sice je teprve konec října, ale mnohé ubytovací kapacity na českých horách hlásí stop stav. Přejete-li si zažít oslavy Silvestra u zasněžených sjezdovek, nesmíte váhat.

V tomto týdnu jsme nelenili a pokusili jsme se zjistit skutečný stav obsazenosti různých druhů ubytování. Možností je hned několik. Můžete se rozhodnout pro hotel, penzion, apartmá, ubytovnu či chatu. Dle zvoleného druhu ubytování se bude hlavně odvíjet cena, kterou budete muset zaplatit. Na internetu jsme si proto nechali zobrazit základní informace. Nabídka je opravdu pestrá a uspokojí různé požadavky. Namátkově jsme vybrali několik hotelů, horských chat či menších chat. Potvrdilo se nám, že v populárních lokalitách typu Špindlerova mlýnu či Pece pod Sněžkou seženete volná místa hůře než v méně vyhlášených lokalitách. Spousta především menších chat, ale i větších zařízeních má své stálé zákazníky a sehnat ubytování v týdnu od 26.12. do 2.1. je nemožné.

V pondělním článku s názvem České hory se připravují na sezónu jsme vás již informovali o aktuálních cenách. Připravte se však, že silvestrovský týden má ve většině ubytovacích zařízení zvláštní ceny. Není se také čemu divit. Stále ještě platí, že je poptávka vyšší než nabídka a tržně stanovované ceny proto dovolují takové chování majitelů.

Ceny v námi zkoumaných hotelech se pohybovaly v rozmezí od 750 do 1800 korun za osobu a noc. Setkali jsme se též s týdenními cenami, které zahrnovaly též silvestrovskou zábavu. Ceny v horských chatách byly mnohem příznivější. Za osobu a noc si zaplatíte v řádu stovek korun. Záleží samozřejmě na lokalitě a velikostech pokojů. Nepředstavujte si přitom žádné polorozpadlé chatrče, na zveřejněných fotografiích jsme byli mile překvapení útulností nabízených pokojů.

Pokud vás náš článek správně naladil a již nyní se těšíte na upravené sjezdovky a romantické procházky po zasněžené krajině, nezapomeňte, že čekat se nevyplatí, a pravděpodobnost výhodných last minute zájezdů je v tomto případě velice mizerná.

Tabulka: Vybrané hotely

/>/>
Název hotelu Lokalita Stav
Hotel Bára Benecko (Krkonoše) poslední pokoj
Hotel Emilka Desná (Jízerské hory) volno
Hotel Labská bouda Špindlerův mlýn (Krkonoše) volno
Hotel Bedřiška Špindlerův mlýn (Krkonoše) plno
Hotel Eduard Bělá pod Pradědem (Jeseníky) volno
Hotel Michal Říčky (Orlické hory) volno

Zdroj: Hotely

Přečtěte si další naše finanční tipy, triky, rady a doporučení!

Autor článku

Nadja Fehimovič  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: FinTriky