DRFG nabízí skvělé příležitosti pro drobné investory

07.11.2016 | , DRFG
Komerční sdělení


Přebytek peněz na trhu pomalu tlačí banky k nulovým, nebo dokonce záporným úrokovým sazbám. Jestli byly spořicí účty před pár lety ochránci před inflací, dnes už to zdaleka neplatí.

Každý, kdo očekává, že mu peníze alespoň něco vydělají, musí investovat. Investiční skupina DRFG brněnského podnikatele Davida Rusňáka nabízí zajímavou příležitost nejen pro velké, ale i pro drobné investory.

„Investice jsou náš byznys, pomáháme ale investovat i ostatním. Spravujeme totiž také dva investiční fondy – dluhopisový a nemovitostní. A právě ten dluhopisový je skutečně pro každého, investovat je možné už od stokoruny,“ vysvětluje zakladatel a majoritní vlastník skupiny DRFG David Rusňák.

DRFG_logo

Skupina DRFG se specializuje na investice v Česku. „Držíme se toho, že chceme dělat byznys v prostředí, kterému perfektně rozumíme a se kterým máme zkušenosti,“ dodává Rusňák. Investiční portfolio skupiny je aktuálně rozdělené do pěti oblastí – nemovitosti, energetika, telekomunikace, zdravotnictví a finanční služby, pod které spadá právě i zmíněný dluhopisový fond DRFG UCITS Bond Fund.

Jde o investiční dluhopisový fond založený investiční skupinou DRFG ve spolupráci s lichtenštejnským správcem fondů, společností CAIAC Fund Management. Auditorem je Deloitte a depozitářem NEUE BANK AG. Fond je notifikován Českou národní bankou pro prodej široké veřejnosti v České republice.

Tento fond uvítají konzervativní investoři, kteří tolerují malou míru rizika a upřednostňují konzistentní výnosy. Minimální doporučený investiční horizont je tři roky. Fond nabízí možnost jednorázové i pravidelné investice už od 100 Kč, a hodí se tedy právě pro již zmiňované drobné investory, kteří zkušenosti na trhu investování teprve sbírají.

V rámci investiční strategie fondu je v roce 2016 očekáván čistý výnos kolem 3 % p.a. „Důraz klademe na linearitu a předvídatelnost výnosu. Náš fond investuje převážně do korporátních dluhopisů s vysokým ratingem, vysokou kredibilitou a také do dluhopisů EU bank. Je denominován do české koruny,“ uvádí detaily Josef Eim, portfolio manažer investičních fondů skupiny DRFG.

„Dosavadní čistá výkonost fondu v roce 2016 je +2,33 % s čímž jsme prozatím spokojeni. Přidanou hodnotu potvrzuje fakt, že jediným ztrátovějším měsícem byl květen, kdy fond zaznamenal ztrátu -0,18 %. Výkonnost fondu je tedy více než desetinásobně větší, než byl maximální pokles fondu v tomto roce. Na tento fakt jsme pyšní a naši investoři to oceňují,“ doplňuje Eim.

Autor článku

Komerční sdělení  

Články ze sekce: Komerční sdělení