Přehled bezplatných nebankovních půjček do výplaty

05.06.2017 | , Amarelo s.r.o.
Komerční sdělení


Připravili jsme pro vás aktuální přehled nebankovních online půjček, které je možné napoprvé získat bezúročně - tedy zcela zdarma.

Půjčit si peníze je v dnešní době snadné, nabídek je v tisku, televizi i na internetu více než dost. Banky lákají na rekordně nízké úroky a nebankovní poskytovatelé se zase předhánějí v rychlosti schválení a vyplacení peněz. Právě rychlá půjčka patří v nebankovním segmentu mezi stěžejní a konkurenční produkty, hojně vyhledávané uživateli. Nebankovních poskytovatelů sice po přísných legislativních změnách výrazně ubylo (za téměř 50 000 jich aktuálně zbývá jen asi 150), stále je ale nabídka velmi rozmanitá.

Výhody rychlých online půjček

  •  Rychlost vyřízení žádosti. Společnosti často používají automatizované systémy k posouzení bonity žadatele. Podle zadaných informací projdou registry dlužníků, veřejné registry exekucí, ale (když jim to dovolíte) třeba i Facebookový profil. To vše za účelem posouzení reálné schopnosti splácet závazek. 
  •  Rychlost vyplacení peněz na účet. Naprostá většina nebankovních poskytovatelů online půjček má vlastní účty u většiny českých bank. Díky tomu je možné převést peníze z účtu na účet velmi rychle. V ideálním případě (tedy ve všední dny) je tak možné připsat peníze na účet klienta již během 15 minut od schválení žádosti. 
  •  Vysoká dostupnost a nadprůměrná schvalovatelnost žádostí. Malé půjčky (tzv. "půjčky před výplatou") jsou často dostupné i zájemcům s negativní platební historií (tedy například se záznamem v registru dlužníků). Půjčky bez registru jsou dostupné v případě, kdy klient má historicky nějaký záznam v registrech (často bývá živnotnost takového záznamu počítána na roky, což může způsobit řadu komplikací), ale nadruhou stranu je schopný řádně doložit, že dokáže v danou chvíli úvěr bez potíží splácet. 
  •  Možnost získat první půjčku také zcela zdarma - tedy s RPSN 0 %.
ofkin

První půjčka zdarma

Největší český srovnávač půjček www.okfin.cz má v současné době v databázi hned několik poskytovatelů, kteří nabízí svou první půjčku bezúročně. Celý princip je přitom vcelku jednoduchý. Nebankovní společnost půjčí zájemci požadovanou částku (nejčastěji se jedná o 5-10 000 Kč) s pevně danou dobou splatnosti (obvykle do 30 dní). Pokud klient vrátí půjčku včas zpět, nezaplatí navíc žádné úroky. Vrátí tedy stejnou částku, jakou si původně půjčil. Uvedená nabídka přitom není podmíněna ničím dalším (není tedy například nutné si v budoucnu opět půjčovat u stejného poskytovatele).

Velmi důležité ovšem je "pohlídat" si dobře datum splatnosti, poplatky za prodloužení totiž mohou být vysoké. Stejně jako úroky u opakované půjčky, která už je - samozřejmě - úročena standardně podle ceníku dané společnosti. Vhodné je rovněž poznamenat, že rychlá půjčka je opodstatněná pouze ve výjimečných situacích, rozhodně neslouží k pravidelnému "záplatování" rodinného rozpočtu. Malé půjčky s krátkou dobou splatnosti jsou vždy dražší a více úročené, než dlouhodobější půjčky. Na to je dobré pamatovat!

Výhody bezúročné půjčky

  •  Rychlé vyřízení a vyplacení peněz na účet 
  •  Bez poplatků za poskytnutí půjčky 
  •  Bez poplatků za vedení úvěrového účtu 
  •  Bez úroků vypočítávaných z půjčené částky 
  •  Dostupnost i pro zájemce s negativní platební historií 
  •  Obvykle není nutné prokazovat finanční příjem

Nevýhody bezúročné půjčky

  •  Vysoké poplatky v případě pozdního splacení 
  •  Vyšší poplatky za případné prodloužení doby splatnosti 
  •  Nabídka je určena pouze novým klientům u dané společnosti

Na čem vydělá poskytovatel úvěru?

To je samozřejmě opodstatněná otázka, která se přímo nabízí. Poskytovatel bezúročné půjčky samozřejmě nakonec vydělá a způsobů má hned několik. Tak předně, nabídka je urče-na pouze novým žadatelům. Každá další půjčka už je standardně úročena. Třebaže klienta nic nenutí půjčit si u daného poskytovatele znovu, pokud byl napoprvé spokojen, šance že se v budoucnu vrátí je poměrně vysoká. Navíc, nebankovní společnost získává nového klienta a kontakt na něj, což je cenné pro další propagaci. Část příjmů samozřejmě plyne i z poplatků za prodloužení doby splatnosti.

Aktuální nabídky bezúročných půjček

  •  Zaplo.cz patří k průkopníkům bezplatné půjčky. V současné době je možné si napoprvé půjčit až 8000 Kč na 30 dní. Zaplo dokonce nabízí i možnost vyplacení půjčky v hotovosti skrze tra-fiky GECO. 
  •  BB půjčka nabízí napoprvé 5000 Kč s pevnou splatností 30 dní. 
  • CreditON nabízí napoprvé 8000 Kč s pevnou splatností 30 dní. 
  • Via SMS nabízí napoprvé 8000 Kč s pevnou splatností 30 dní.

Autor článku

Komerční sdělení  

Články ze sekce: Komerční sdělení