Proč byste i vy měli využívat srovnávače?

21.11.2017 | , srovnejto.cz
Komerční sdělení


Abyste nemuseli vyhledávat jednotlivé nabídky od pojišťoven a strávit nad rešerší hromadu času, používejte jednoduché srovnávače. Vysvětlíme vám, proč si přes ně sjednáte pojištění výhodněji a jak vám usnadní práci.

Druhy pojištění, které byste rozhodně neměli opomíjet

Některá pojištění stojí pár korun, jiná i pár tisíc. V případě potřeby vám však mohou ušetřit částky jdoucí do milionů. Jaké druhy pojištění patří k nejčastěji sjednávaným a jak vám pomohou?

  •  Povinné ručení je dané zákonem. Sjednat ho proto musíte ještě dřív, než s autem vyjedete na silnici. Konečná částka záleží na stáří vašeho vozu, objemu motoru a na tom, kolik jste měli nehod (jedná se o tzv. bonusový systém). Při nehodě z něj vaše pojišťovna zaplatí škody na zdraví a vozidlech dalších osob, což může činit velmi vysokou částku.
  •  Havarijní pojištění je dobrovolné. Přesto byste měli jeho sjednání velmi dobře promyslet. Díky němu budete mít vozidlo chráněné před škodami způsobenými přírodními živly nebo dopravní nehodou. Nemusíte se už trápit ani obavami ze škod, které na vašem autě zanechají vandalové, či dokonce odcizením vozidla.
  •  Cestovní pojištění chrání především vás a vaši rodinu. Měli byste ho uzavřít vždy, když opouštíte hranice České republiky, a to včetně cest po zemích EU. V zahraničí budete mít pokryté veškeré léčebné výlohy. S cestovním pojištěním máte také možnost pojistit si zavazadla proti ztrátě.

Nejlepší srovnávače na českém trhu

Kde a jak si pojištění sjednat, aby vás vyšlo na co nejméně peněz? Nejznámějším srovnávačem v České republice je ePojištění.cz. V roce 2008 získal licenci od České národní banky, což mu umožnilo spolupracovat se všemi pojišťovnami v ČR. O tři roky později se dostal mezi 10 finalistů prestižní soutěže Křišťálová lupa a v témže roce byl vyhlášen jako jeden z deseti nejlepších v soutěži WebTop100 v kategorii finance. Nejvíce klientů využívá tento srovnávač v oblasti sjednání povinného ručení. Pro cestovního pojištění klienti častěji navštěvují Srovnejto.cz. To se ale dostává stále více do popředí i v oblasti havarijního pojištění.

Jak vám srovnávače ulehčí život?

  •  Pojištění dostanete za nejnižší možnou cenu. Díky smluvním vztahům s jednotlivými pojišťovnami vám nabídnou nižší sazby.
  •  Nemusíte do poboček, všechno vyřídíte online nebo po telefonu, což vám ušetří čas.
  •  Všechny nabídky najdete na jednom místě, nemusíte procházet webové stránky, nebo obíhat pobočky každé pojišťovny zvlášť.
  •  Pokud máte jakékoli dotazy ohledně pojištění, stačí zvednout telefon a pojišťovací specialisté vám pomohou s rozhodováním.
  •  Sjednáním smlouvy to ale nekončí. V průběhu trvání smluvního vztahu máte nárok se na srovnávač obrátit s jakýmkoli problémem.

Kolik ušetříte, zjistíte přes online kalkulačku

Kromě nejčastějších druhů pojištění si přes srovnávač pojistíte také domácnost, domácí mazlíčky nebo sjednáte penzijní připojištění. Nejlevnější povinné ručení, které v současné době můžete najít na stránkách ePojištění.cz je za pouhých 818 Kč. Abyste hned viděli, kolik ušetříte, spočítejte si cenu v online kalkulačce. Například na kalkulačku cestovního pojištění Srovnejto.cz se dostanete zde, stačí kliknout na fialové tlačítko „Spočítat ceny“ na stránce srovnávače. Jen v loňském roce využilo těchto služeb více než 800 000 spokojených zákazníků. Velkou výhodou je také platba kartou. Zprostředkovatel dostane během několika minut informaci, že smlouva je již řádně zaplacená. Cestovní pojištění si tak klidně můžete zřídit i v den odjezdu. Na vás je jen vytištění asistenční kartičky. Až budete příště potřebovat pojištění, rozhodně ho hledejte přes srovnávač.

Autor článku

Komerční sdělení

Články ze sekce: Komerční sdělení