Nejen teorie, ale hlavně praxe – to je moderní studium MBA

18.06.2018 | , OBEI
Komerční sdělení


Odhodlání k tomu, aby se dospělý člověk rozhodl vrátit do školní lavice a zvýšil tím svou profesní kvalifikaci, se nabývá jen s velkými obtížemi. Nyní má však každý z nás možnost být pánem svého času a vystudovat titul MBA z pohodlí domova či kanceláře.

Nejen na otázky, co studium obnáší a jakou formou probíhá, odpovídá ředitel společnosti OBEI, pan Tomáš Forejtek, který se provozu online studia již více než tři roky aktivně věnuje.

Mohl byste v několika větách popsat práci vaší instituce a důvod jejího vzniku?

OBEI, známé také jako Oxford Business Education Institute, je již více než tři roky kvalitně fungující vzdělávací instituce, ve které nabízíme našim studentům online studium v programech BBA a MBA v českém jazyce. Hlavním důvodem, který mě vedl k založení instituce, byl čas. V dnešní uspěchané době by mnoho lidí nejraději stíhalo práci, rodinu, volný čas a studium dohromady. Ale život máme pouze jeden, a ať chceme nebo ne, v dospělosti si tvoříme priority, kde vzdělávání stojí mnohdy až na posledním místě. Věřil jsem, že pokud přinesu na trh možnost studia, které není omezováno hodinami a místem, mohu do těchto priorit promluvit. Založil jsem společnost OBEI, která nabízí možnost studia střednímu a vyššímu managementu firem, jejichž diář nedovoluje během dne odejít na tři hodiny do školní lavice.

Může tomu čtenář rozumět tak, že vašimi studenty jsou manažeři českých firem?

Nejenom. Každý z programů má svůj segment klientů. Avšak studium MBA vyhledávají především zaměstnanci středního a vyššího managementu, kteří chtějí vylepšovat svou profesní kvalifikaci. Těmto lidem nabízí naše instituce jedinečnou příležitost, kdy se studované moduly věnují nejen teoretické stránce, ale zaměřují se především na praktickou využitelnost v jednotlivých manažerských rolích.

V tuto chvíli má naše instituce více než sto spokojených absolventů z různých oborů. Velkou skupinou našich studentů a absolventů, jsou například také lidé z podnikatelského prostředí.

Jakým způsobem je vaše instituce akreditována?

Akreditace máme dvě. První od IACBS (International Accreditation Council for Business Studies). Jedná se o americkou akreditační společnost, jejíž tradice sahá do roku 1991, a tudíž si dovolím říct, že je pro naše klienty zárukou kvality. Druhou je naše mateřská společnost v Anglii OBEI – Oxford Business Education Inst. LTD. Díky těmto dvěma společnostem můžeme nabídnout mezinárodně uznávaný profesní titul.

Co je podmínkou pro přijetí do programu MBA?

Podmínkou pro přijetí je ukončené vysokoškolské bakalářské vzdělání nebo ukončené středoškolské vzdělání s maturitou a minimálně 24 měsíců praxe na manažerské pozici. Přijímací zkouška se pro program MBA nekoná.

Jakým způsobem probíhá výuka a jak dlouho trvá studium MBA?

Výuka probíhá velmi komplexně se zaměřením na praktické využití studovaných modulů, kterých je devět. Student musí projít všemi. Je důležité, aby na konci každého z těchto modulů úspěšně splnil test a odevzdal následnou písemnou práci, ve které si náš tým lektorů ověří pochopení probírané látky. Vše se však odehrává ze studentu blízkého a pohodlného prostředí a v čas, který si určí sám. Jedinou podmínkou je počítač a přístup k internetu. Při registraci obdrží student přihlašovací údaje do studentské sekce, ve které následně studuje. Tato sekce mu dále nabízí domluvu konzultací s lektory, které probíhají také online. Snažíme se, aby studenti mohli i z domova nepochopené věci probrat s lidmi, kteří tomu rozumí.

I díky tomu, že dáváme klientům možnost studovat v pro ně přijatelnou dobu, nemůžeme jednoznačně určit, jak dlouho studium MBA probíhá. V každém jednotlivém případě je to individuální. Studenti jsou seznámeni s podmínkou, že studium musí dokončit do 2 let od jeho zahájení. Průměrný student se však stává absolventem po 10 měsících studia.

Kolik klient za studium ve vaší instituci zaplatí?

Díky rozmanitosti času, který mohou klienti nad studiem strávit, nemáme platbu školného za semestr. Jednotná cena pro MBA program je 69 000,- Kč vč. DPH. Jelikož víme, že se jedná o vysokou částku, kterou není jednoduché zaplatit najednou, nabízíme klientům možnost platby ve 12 bezúročných splátkách. Pokud si klient vybere tento způsob platby, hradí 5 750,- Kč vč. DPH měsíčně po dobu jednoho roku.

Poslední otázka. Co byste vzkázal lidem, kteří nad studiem přemýšlí, ale nejsou ještě rozhodnuti?

Za nás slibuji, že jim bude poskytnuta maximální podpora od špičkových lektorů, časová flexibilita, kvalita a v konkurenčním prostředí velmi příznivá cena. Studiem u nás investují do své budoucnosti a věříme, že praktickým využitím znalostí od nás se jim tato investice ve všech ohledech vrátí.

Autor článku

Komerční sdělení  

Články ze sekce: Komerční sdělení