Jak vybrat nebankovní půjčku online?

30.07.2018 | , SOSCredit
Komerční sdělení


Nebankovně se dá půjčovat snadno, poradíme vám, jak celou záležitost provést co nejlépe.

Nebankovně znamená rychle? Ano, samozřejmě…

Výběr může proběhnout vlastně za krátkou chvíli, a to proto, že máte k dispozici internet. A ten je opravdu rychlý, s posezením na pobočce banky jej nelze vůbec srovnávat, vyznělo by to dosti úsměvně. Srovnáte si jednotlivé nabídky a hned budete mít jasno, kde je jaký úrok a jak dlouho byste danou sumu měli splácet. Vše víte předem, žádná dodatečná překvapení se určitě konat nebudou. Proč také? Transparentnost je u dnešních nebankovních poskytovatelů půjček přeci jasná věc, o které se vůbec nedebatuje.

Úrok je důležitý, ukazatelů je však víc

Když se vybírá ideální nebankovní půjčka, je třeba zohlednit více kritérií, než je pouze úroková sazba. Ta totiž hodně napoví, zdaleka ovšem není jediným důležitým ukazatelem, podle nějž bychom se měli řídit. Čísel je tu totiž poněkud více, klíčové je například RPSN (roční procentní sazba nákladů), která dá jasně najevo, o kolik přeplatíme jistinu – a to včetně úroků a poplatků. Počítá zkrátka s každým výdajem kolem půjčky, a to bez rozdílu. Úroková sazba nebere v potaz případné poplatky, v tom je hlavní rozdíl mezi těmito dvěma položkami. A někdy může být dost podstatný. Porovnáním těchto dvou cifer dokonce jednoduše odhalíte, jestli nějaké poplatky vůbec hrozí. Někdy totiž nepřijdou ke slovu vůbec, jindy vytáhnou z vaší peněženky poměrně vysokou sumu.

Během patnácti minut může být hotovo…

Čtvrt hodiny čekání je maximum, to platí v nebankovním světě jako jasná samozřejmost, nikoliv snad nějaká vzácná výjimka. Skutečně, rychlá půjčka se vším všudy, která bude dokončená dřív, než si stihnete vypít připravenou kávu. Doma u počítače, samozřejmě, ne na kamenné pobočce banky nebo něco podobného. Nemusíte vlastně ani vyjít z bytu, bylo by to asi zbytečné. Tedy jen tehdy, pokud se chystáte k online platbě, protože jinak to bude o cestě k nejbližšímu bankomatu. Možná také budete platit při nákupu kartou a pojedete dva kilometry do nejbližšího supermarketu. Jistě, možností je mnoho, ale to už nebankovní poskytovatel půjčky nechá zcela ve vaší režii.

Reference hrají důležitou úlohu

Pokud o poskytovateli půjčky vlastně skoro nic nevíte, určitě by bylo nerozumné poskytovat osobní údaje a dávat svou důvěru jen tak. Musíte dobře vědět, s kým máte tu čest, jinak můžete také přijít o peníze. Co vám například pomůže při rozhodování u počítače? A jaká indicie značí, že byste měli svou pozornost spíš obrátit jinam?

  •  Bez webových stránek. Reklama, která je dnes už nutností. Sebeprezentace na internetu je přece mnohem víc než několikařádková inzerce, co dohromady nic neřekne a nebudí důvěru.
  •  Poplatek předem. Tak na tohle opravdový pozor! Máte takřka jistotu, že čelíte firmě, která nemá právě čisté úmysly. Žádný férový poskytovatel půjčky peníze dopředu chtít nebude.
  •  Pověst transparentní firmy. Tohle je vlastně zcela nadevše. Když o vás druzí tvrdí, že jste spolehliví, určitě to potěší. A zákonitě také přivede další klienty, čestné jednání je žádoucí.

A mohli bychom samozřejmě ještě pokračovat, podívejte se také na adresu společnosti, u které si hodláte půjčit – ideálně by měla být v ČR, ještě ideálněji pak v Praze. To je totiž prakticky jasnou zárukou, že jste přišli na dobrého poskytovatele.

Autor článku

Komerční sdělení  

Články ze sekce: Komerční sdělení