Jak fungují platební karty Twisto, Revolut, atd.?

24.02.2020 | , Dotfox
Komerční sdělení


Druhů platebních karet je celá řada, není nutné tak zůstávat jen u těch debetních, které se vážou k bankovnímu účtu. Dáte-li šanci i jinému typu karet, získáte celou řadu výhod. Jaké bonusy některé karty nabízí a jak fungují, když nejsou propojeny s osobním kontem?

Platební karty od finančních společností představují jednoduchý způsob, jak ušetřit, a to nejen doma v Česku, ale i v zahraničí. Mezi nejčastější výhody, které platební karty nabízí, patří:

  • slevy u vybraných partnerů,
  • možnost odložené platby,
  • cashback (vrácení určitého procenta zpět z nákupu),
  • lepší kurzy pro platbu v zahraničí,
  • cestovní pojištění.

Navíc velkou výhodou některých z nich je vedení účtů v mnoha měnách, díky aplikaci je možné vést a převádět peníze mezi desítkami měn, a to včetně kryptoměn.

Je libo debetka, nebo kreditka?

Platební karty dostupné v Česku lze vybírat dvojího typu, a to:

  • debetní,
  • kreditní.

Zatímco u debetních karet je nutné si vlastní peníze dobít do aplikace, u kreditních je možné využít měsíční limit v podobě půjčky, kterou je ale nutné v řádném termínu splatit. Každá karta má tak trochu jiný účel, a proto při výběru je nutné zohlednit vaše potřeby a vlastnosti dané karty. Ne vždy ale jedna splňuje všechny podmínky, proto se některým vyplatí zkombinovat více karet najednou. 

Jaké platební karty s výhodami jsou k mání?

1.    Twisto

Twisto je v podstatě platební aplikací s kartou, která usnadňuje život v mnoha oblastech. Funguje obdobně jako kreditní karty, kdy od finanční společnosti dostanete měsíční limit. To, jak s ním naložíte a za co ho utratíte, je jen na vás, podmínkou ale je, jednou za měsíc vše splatit. Twisto zároveň nabízí až 13% cashback, možnost odložené platby za nákup u vybraných e-shopů a u prémiového účtu cestovní pojištění pro celou rodinu i 3% slevu na všechny zahraniční transakce.

2.    Revolut

Karta Revolut je skvělým řešením pro všechny cestovatele. S ní můžete platit ve více jak 150 měnách, přičemž vždy s nejlepším směnným kurzem a bez poplatků. Revolut nefunguje jako úvěr, při použití vždy utrácíte své peníze, je proto nutné na kartu nabít kredit. U prémiového účtu získáte s Revolut kartou přístup k účtu s kryptoměnami.

3.    Curve

Hlavní doménou Curve platební karty je, že je napojena na všechny ostatní. Díky ní vám nemusí peněženka praskat ve švech, stačí do aplikace nahrát vaše platební karty a poté už platit pouze jednou z nich, a to Curve. Jako bonus pak nepřijdete ani o výhodný cashback.

4.    Wirex

Kartu Wirex ocení především nadšenci do kryptoměn, její součástí je totiž aplikace s BTC, ETH, LTC a XRP peněženkami, kam lze kryptoměny nabít, posléze je převést na eura a platit s nimi. Ani u Wirex karty nechybí cashback v podobě BTC.
 

Autor článku

Komerční sdělení  

Články ze sekce: Komerční sdělení