Půjčka ve zkušební době. Kdo ji nabízí?

15.04.2020 | , Dotfox
Komerční sdělení


Výdaje se neptají, většinou přijdou v době, kdy je to nejméně vhodné. Chybí-li v takové situaci dostatečné úspory, pak je nutné sáhnout po půjčce. Je ale možné získat úvěr kdykoliv, je to potřeba? Lze sjednat půjčku i ve zkušební době, kdy jistota vysokých výdělků je minimální?

Proč je úvěr ve zkušební době riskantní?

Zkušební doba s sebou nese mnoho nástrah. Proto byste i z vlastní vůle měli dobře zvážit, zda je vhodné se v začátcích v nové práci zadlužovat. Může se totiž stát téměř cokoliv. Práce vás nebude naplňovat, zjistíte, že dojíždění je pro vás náročné, nebo si nesednete s kolektivem, a rozhodnete se práci v průběhu dvouměsíční lhůty opustit. 

Pokud si říkáte, že v zaměstnání zůstanete stůj, co stůj, když vás bude trápit půjčka ve zkušební době, pak vězte, že ukončit může ze dne na den pracovněprávní vztah i zaměstnavatel, a to bez udání důvodů. I přestože nastupujete na skvěle placené místo, je dobré s jakýmkoliv zadlužováním počkat až na dobu, kdy budete mít jistotu stálého zaměstnání, tedy až po ukončení zkušební doby.

Nabízí banky půjčku ve zkušební době?

Sjednávat půjčky ve zkušebce se mnoha úvěrovým poskytovatelům nechce, důvodem je nejistota. Nikdo vám nezaručí, že další měsíc budete mít na splátku. Větší šance na úspěch představuje půjčka od nebankovní společnosti než půjčka od banky, i přesto lze ale pochodit také v některých bankovních domech.

Pokud banka posuzuje úvěry individuálně a nejede striktně podle stanovených interních podmínek, pak je reálné, že úvěr může být schválen i bez smlouvy na dobu určitou či neurčitou. Co se bank týká, ve zkušební době poskytují některým žadatelům úvěr například:

  • Equa bank,
  • MONETA Money Bank,
  • Air Bank,

I u těchto bankovních domů ale počítejte s tím, že zadarmo to nebude, důkladně si prověří vaši úvěruschopnost a zhodnotí, zda půjčku zvládnete i v případě, že ve zkušební době o práci přijdete. Platí zde tak stejná pravidla jako u jiných úvěrů typu půjčka před výplatou, půjčka bez doložení příjmů nebo půjčka na mateřské dovolené.

Jak získat půjčku ve zkušební době?

Abyste zvýšili šanci na úspěšné schválení úvěru ve zkušebce, je nutné zaostřit na pár základních faktorů.

  • Být dostatečně bonitní a úvěruschopný.
  • Nemít negativní záznam v registru dlužníků.
  • Nebýt v exekuci nebo v insolvenci.
  • Nemít dluhy a závazky.
  • Doložit všechny příjmy.

Potřebujete-li půjčit ve zkušební době, je vhodné nejdříve oslovit svoji banku, kde aktuální příjmy nemusí hrát tak velkou roli, naopak rozhodující je vaše dlouhodobá bankovní historie. Pokud v domovské bance neuspějete, zajděte ke konkurenci nebo oslovte nebankovní poskytovatele.
 

Autor článku

Komerční sdělení  

Články ze sekce: Komerční sdělení