Oblečení ze Shein – recenze, zkušenosti, platí se clo?

01.11.2021 | , Stario
Komerční sdělení


Eshop Shein se těší oblibě u zákazníků z celého světa. Zaměřuje se především na dámskou módu, nakoupí zde však i pánové. Jaké je oblečení na Shein, platí se u něj clo, a co na něj říkají zákaznické recenze?

Mezi populární čínské eshopy s módou patří obchod Shein. Nabízí trendy kousky pro každodenní nošení a zároveň celou řadu vskutku originálních modelů. Jakožto e-shop z Číny se zároveň může chlubit nízkými cenami a opravdu širokou nabídkou zboží.


Mezi další oblíbené čínské eshopy patří také AliExpress a eshop Wish, které kromě módy nabízí i celou řadu dalšího zboží, jako jsou např. hračky, elektronika nebo různé vychytávky. Nevýhodou čínských eshopů je pomalejší lhůta dodání zboží. 


Pokud je šatník jako vymetený a je potřeba zboží mít rychle dostupné k nějaké důležité a blížící se příležitosti, alternativou k těmto obchodům může být tuzemský eshop Manzara. Obchod Manzara je mezinárodní řetězec ze slovinské Lublaně, který ovšem provozuje svůj eshop kompletně v češtině a objednávky zasílá z centrálního skladu ze Středních Čech. Více informací o čínských, zahraničních a tuzemských eshopech nabízí portál Slevove.cz.


Oblečení ze Shein – recenze a zkušenosti


Před nakupováním z jakéhokoliv eshopu se vyplatí pročíst si zákaznické recenze. Ty odhalí, zda se nákup z daného eshopu vyplatí či nikoliv. Celá řada e-shopů navíc disponuje hodnocením u jednotlivých druhů zboží.


Zákazníci si tak mohou prohlédnout recenze a zkušenosti uživatelů daného produktu. Lze tak poměrně jednoduchým způsobem předejít případným reklamacím a dalším problémům. Jaké má recenze Shein?


Recenze tohoto eshopu jsou poměrně rozporuplné. Někteří zákazníci si jej nemohou vynachválit a někteří by zde naopak již znovu nenakoupili. To je však fenomén většiny čínských eshopů – člověk zkrátka nikdy předem neodhadne, jaký nákup bude.


Vyplatí se však nemít velká očekávání, protože za levnými cenami stojí také levné materiály a nepříliš kvalitní zpracování. Nebývá tak ojedinělým případem, že se čínské zboží rozpadne po několika málo použitích či vypráních.


Vyplatí se nemít velká očekávání, protože za levnými cenami stojí také levné materiály a nepříliš kvalitní zpracování.


Dlouhá doba dodání a další nepříjemnosti


K samotné kvalitě zboží se váží další problémy jako např. trčící nitky nebo dokonce fleky či kusy lepidla na novém oblečení a doplňcích. Další sázkou do loterie je také barva zboží a velikost. Monitor a různé světelné podmínky totiž barvu oblečení může značně zkreslit.


Velikost oblečení bývá také častým problémem a zákazníci se musí potýkat se složitým vrácením zboží, při kterém mohou narazit na neochotný zákaznický servis. U velikosti se tak vždy vyplatí najít si velikostní tabulky či se na velikost zeptat samotného prodejce.


Na co si zákazníci dále stěžují, je dlouhá doba doručení. Na druhou stranu však existují i pozitivní recenze, které chválí zejména již zmíněné nízké ceny. Celá řada zákazníků eshop a jeho nabídku zboží chválí a nákup vřele doporučuje.


Čínský eshop Shein – platí se clo?


Dříve bývaly čínské eshopy a jejich malé zásilky osvobozeny od cla i DPH. Rok 2021 však v této oblasti přinesl zásadní změny. V důsledku těchto změn tak nákupy z Číny pro mnohé přestanou být tolik výhodné. Jak je na tom eshop Shein s clem a DPH?


Dříve platilo, že zásilky podléhaly DPH v případě, že jejich hodnota přesáhla 22 €. Clo se pak platilo u zásilek v hodnotě 150 € a více. Nákupy z Číny se tak zejména u malých a levných zásilek poměrně vyplatily.
Stejně jako ostatních eshopů z Číny, i Shein se dotknou nová pravidla týkající se zásilek a jejich zdanění. Nově bude platit, že DPH z Číny se zaplatí u všech zásilek bez ohledu na jejich hodnotu. Podmínky pro clo však zůstávají stejné – nadále bude platit to, že clo se bude týkat jen zásilek nad 150 €.

Autor článku

Komerční sdělení  

Články ze sekce: Komerční sdělení