Jak změnit dodavatele elektřiny

30.06.2022 | , Shutterstock.com
Komerční sdělení


Zdá se vám, že platíte za energie příliš? Pak možná přemýšlíte nad tím, že přejdete k jiné společnosti. V případě nevyhovujících podmínek se vám může změna dodavatele opravdu vyplatit. Na co si dát si výběru pozor? A jak probíhá přechod k jinému dodavateli elektřiny?

Cena energií se často liší v závislosti na tom, jakého dodavatele máte. Pokud si nejste jisti, zda je cena energií adekvátní, zkuste požádat vybraného dodavatele o nezávaznou nabídku.

Na webech některých společností, jako je například SPP, si možnou úsporu energií můžete snadno spočítat i z pohodlí domova. Stačí jen v kalkulačce vyplnit několik údajů. Aplikace vám pak snadno ukáže, zda můžete na elektřině ještě více ušetřit.

Pokud je změna nutná, je na čase dát výpověď dodavateli elektřiny a najít si novou společnost. Tu se však snažte vybírat opravdu pečlivě.

Co zvážit při změně dodavatele?

Čeká vás změna dodavatele elektřiny při koupi nemovitosti, nebo jen přemýšlíte nad přechodem k jiné společnosti z určitého důvodu? Ať už to je tak či tak, měli byste si dát pozor na několik aspektů.

Hlavním důvodem, kvůli kterému lidé nad změnou dodavatele elektřiny přemýšlejí, bývá mnohdy cena. Kromě ní je však důležité  zvážit také další aspekty, jako je klientský servis, férové a srozumitelné podmínky, nebo to, jaké náležitosti má výpověď smlouvy s dodavatelem energií. Zaměřte se však také na spolehlivost firmy nebo délku trvání smlouvy.

Délku smlouvy lze zpravidla nastavit podle přání zákazníka. Někteří upřednostňují roční smlouvu, jiní mají zase rádi jistotu na delší dobu. Zvolit druhou variantu je mnohdy výhodnější, a to především v situaci, kdy je pravděpodobné, že ceny energií dále porostou. V takovém případě je dobré uzavřít smlouvu na čtyřiadvacet měsíců.

Jak změnit dodavatele elektřiny?

Předtím, než k novému dodavateli přestoupíte, požádejte o konzultaci vaší stávající smlouvy. Dobrý dodavatel vám poradí, jak můžete na elektrické energii ušetřit.

Spolehlivý dodavatel přizpůsobí smlouvu individuálním potřebám. Po vypracování návrhu smlouvy má klient možnost si dokument pečlivě přečíst a k jednotlivým bodům se vyjádřit. Takové možnosti nabízí například společnost SPP, která nechává lidem dostatek času si smlouvu projít a zvážit všechny možnosti.

Velkou výhodou je také možnost udělit SPP při změně dodavatele plnou moc. Přechod k jinému dodavateli energií tak bude bezproblémový a vy se nebudete muset o nic starat.

Čeká vás změna dodavatele plynu?

Změna dodavatele plynu se od postupu s elektřinou příliš neliší. I v tomto případě si totiž můžete možné úspory na webové kalkulačce snadno spočítat a posléze se rozhodnout, zda k novému dodavateli přejdete. Před přechodem k jiné společnosti si ovšem i tady dejte pozor na podmínky odstoupení od smlouvy na dodávku energie. Pokud si nejste jistí, jak změnit dodavatele plynu, obraťte na specialisty z SPP, kteří vám s celým postupem rádi pomohou.  


 

Autor článku

Komerční sdělení  

Články ze sekce: Komerční sdělení