Americké hypotéky – zdroj peněz bez nutnosti dokládat příjmy

26.07.2022 | , NEY spořitelní družstvo
Komerční sdělení


Americká hypotéka je úvěr zajištěný zástavou nemovitosti. Pokud potřebujete pohotový zdroj peněz, americká hypotéka řeší hned několik problémů, které se s jeho dostupností obvykle pojí. Odpadá třeba dokládání příjmů, a tedy i zdlouhavé hodnocení bonity žadatele. Vyřízení americké hypotéky je rychlé a tento úvěr není potřeba splácet v obvyklých periodických splátkách.    

Zdroj: unsplash

Americká hypotéka je zavedený úvěrový produkt, který umožňuje financovat jakýkoli záměr. Dobře poslouží těm, kdo potřebují rychlý zdroj peněz. Americkou hypotékou mohou klienti řešit krátkodobé finanční problémy, ale tento druh úvěru může sloužit také např. k okamžitému výhodnému nákupu nemovitosti.

Úrokové sazby amerických hypoték jsou oproti klasickým hypotékám o trochu vyšší, získání úvěru je ale jednodušší a odpadá povinnost dokládání příjmů. Například NEY spořitelní družstvo nabízí americkou hypotéku s úrokem 11,99 % p.a.

Americkou hypotéku nemusíte průběžně splácet

Klienti nemusejí americkou hypotéku po sjednanou dobu – například u NEY spořitelního družstva je to 1–5 let – vůbec splácet. Úroky se po tuto dobu připočítávají k jistině, kterou klient po uplynutí sjednané doby celou splatí právě prodejem zastavené nemovitosti, popř. z jiných zdrojů. Při splacení úvěru z jiných finančních zdrojů klienta je ale nutné doložit původ těchto peněz.

„Americkou hypotéku bez pravidelných splátek mohou využít lidé, kteří vlastní nemovitost a potřebují rychle peníze na cokoliv, nemají čas řešit zdlouhavé bankovní financování anebo patří do skupiny lidí, u nichž je složité vykazování příjmů. Mohou to být třeba jednatelé společností s ručením omezeným, kteří si nevyplácejí mzdu, nebo čerství podnikatelé, kteří ještě nejsou schopni prokázat příjem daňovým přiznáním, případně daně optimalizují,“ vysvětluje Lukáš Hartl, předseda představenstva NEY spořitelního družstva. 

Americká investiční hypotéka – vhodná pro rychlý nákup nemovitosti

Zatímco běžnou americkou hypotékou lze financovat cokoli, americká investiční hypotéka NEY spořitelního družstva slouží pouze k nákupu nemovitosti pro bydlení. Všechny základní výhody americké hypotéky přitom zůstávají – klient nemusí dokládat příjmy a nejsou zde pravidelné měsíční splátky. Také tento úvěr (jistina navýšená o úroky za sjednanou dobu) klient splácí najednou na konci doby jeho splatnosti.

Při financování nákupu nemovitosti americkou investiční hypotékou se předpokládají vlastní finanční zdroje klienta – obvykle 30 % ceny nemovitosti. Nemusí to ale být pravidlem. Při výhodné koupi nemovitosti může tato hypotéka pokrýt celou kupní cenu. Záleží také na lokalitě nemovitosti a její hodnotě. To vše si NEY spořitelní družstvo zjišťuje a ověřuje.  

Financování americkou hypotékou se může hodit pro investiční nákup nemovitosti nebo prostě v případě, kdy máte příležitost výhodné koupě bytu/domu, ale musíte jednat rychle. Roční úroková sazba americké investiční hypotéky u NEY spořitelního družstva činí 13,99 %. Oba typy americké hypotéky je samozřejmě možné splatit předčasně.            


 

Autor článku

Komerční sdělení  

Články ze sekce: Komerční sdělení