ONLINE školení: GDPR a archivace dokumentů

27.09.2022 | , Internet Info
Komerční sdělení


Osobní údaje – právní úprava, definice pojmů, povinnosti při jejich zpracování, archivace a ochrana archiválií. 

Na našem online školení získáte veškeré informace kolem osobních údajů. Kdy je nutné mít souhlas se zpracováním osobních údajů, kdy je to nadbytečné, co je citlivý osobní údaj a jak je nutné s ním zacházet? Vše se dozvíte. Zastavíme se také u pojmů jako jsou archivační lhůty – u všech dokumentů v personální a mzdové agendě, dále jaké jsou formy archivace dat a jak se provádí skartace dokumentů.
Školením vás provede zkušená lektorka, specialistka personální agendy, Růžena Klímová. Přihláška je pro vás k dispozici zde

OSNOVA ŠKOLENÍ 

OCHRANA OSOBNÍCH ÚDAJŮ 

  • Právní úprava
  • Definice pojmů
  • Osobní údaj, citlivý údaj, biometrický údaj, anonymní údaj, subjekt údajů, správce údajů, zpracovatel údajů, pověřenec.
  • Zpracování osobních údajů, uchovávání osobních údajů, archivace údajů, výmaz údajů (být zapomenut).
  • Souhlas se zpracováním osobních údajů – kdy je nutný, kdy nikoliv
  • Povinnosti při zpracování osobních údajů
  • Povinnosti při zpracování citlivých údajů
  • Práva subjektu údajů
  • Likvidace osobních údajů
  • Úřad pro ochranu osobních údajů
  • Přestupky, správní delikty
  • Kamerový systém
  • Osobní spis, obsah spisu, ochrana osobních údajů v osobním spisu
  • Inzerát a osobní údaje uchazeče o zaměstnání

ARCHIVACE DAT 

  • Právní úprava
  • Základní pojmy - dokument, původce dokumentu, spisová služba, archiválie, archiv, registratura, archivní zpracování, označování dokumentů symboly A,S,V
  • Evidence dokumentů, archivace dokumentů a vyřazování dokumentů (Archivace analogová a digitální, Digitální archivace vlastní a jiným subjektem a povinnosti vůči OSSZ)
  • Spisová služba – pro veřejnoprávní původce
  • Ochrana archiválií
  • Archivační lhůty jednotlivých dokumentů mzdové a personální agendy (mzdový list, doklady o pracovněprávních náležitostech, doklady o vzniku, trvání a ukončení PPV, vnitřní předpisy, prémiové řády, docházka do zaměstnání, doklady o pracovním volnu bez náhrady příjmu, dovolenky, důtky, výtky, pozitivní hodnocení zaměstnance, pracovní výkazy, účetní záznamy, doklady o srážkách ze mzdy, doklady o zdravotním pojištění a sociálním zabezpečení, nemocenském pojištění, ELDP, atd., mzdové a účetní rekapitulace, výplatní lístky).

Jak školení proběhne a jak se na něj přihlásit? 

Školení se koná 10. října od 9 do 14 hodin. Je online, proběhne přes aplikaci ZOOM. Připojení je velmi jednoduché, dva dny před školením vám zašleme návod na připojení a v den školení od nás dostanete přístupové údaje. 
Pro účast stačí vyplnit online přihlášku. Cena školení činí 1 990 Kč bez DPH.