Podnikatelský úvěr – výhody, rizika a alternativy

26.10.2022 | , Cashbot
Komerční sdělení


Sháníte peníze na rozjezd či rozšíření vašeho podnikání? 

Unsplash.com

Zajímavou variantou je podnikatelský úvěr, který má poměrně slušný seznam výhod, samozřejmě se však neobejde ani bez rizika. Nad čím vším se před čerpáním podnikatelského úvěru zamyslet?

Ideální čas pro čerpání podnikatelského úvěru.

Bez podnikatelského úvěru či dalšího typu půjčky to občas zkrátka nejde. To se netýká pouze začátku podnikání, ale také v čase neočekávaných krizí, či touze po růstu. Ani jednomu se určitě ani vy nevyhnete, pokud se plánujete do podnikatelského světa pustit v plné síle.

Zvlášť drobní živnostníci s touhou po expanzi to mohou mít bez úvěru náročné. Otevřít novou pobočku, e-shop či rozšířit dílnu stojí, zvlášť v dnešní době, částku, na kterou bez úvěru dosáhne jen málokdo.

A právě to je ideální chvíle, kdy po podnikatelském úvěru sáhnout.

Jaké výhody má podnikatelský úvěr?

Podnikatelský úvěr se příliš neliší od jakékoliv jiné půjčky – to samozřejmě platí i pro rizika. Na rozdíl od běžné půjčky má však právě ta pro podnikatele několik výrazných výhod, které z ní činí poměrně výhodnou nabídku.

Jednou z takových výhod je například možnost zahrnout si náklady spojené s podnikatelským úvěrem do daňového základu.

Banka ani nebankovní společnost, která vám půjčku poskytne, po vás bude chtít pouze pravidelné splátky – to je velká výhoda například proti investorovi, který má po poskytnutí potřebné finanční částky nárok na vetování vašich rozhodnutí i na podíl ze zisku

.Podnikatelský úvěr vám dále pomůže s investováním a tím k získání vyšších zisků. Navíc například se službou Cashbot můžete mít peníze na účtu už do 30 minut bez složitého obcházení bankovních institucí.,

Nevýhody a rizika podnikatelského úvěru

Jak už jsme však zmínili, samozřejmě ani podnikatelský úvěr není úplně bez rizika. Pokud jste v začátcích podnikání, můžete počítat s vyšší úrokovou sazbou.

Rizikům spojeným s úroky se můžete vyhnout tím, že je dopředu zhodnotíte a získáte tak jistotu, že budete mít vždy na pokrytí všech vašich výdajů, včetně splátek.

Dalším rizikem je úvěr bez fixace, kde se mohou splátky zvyšovat.

K možným nevýhodám patří také možnost, že budete za úvěr muset ručit majetkem. To se týká především klientů bez dobrého kreditního skóre či jinak potenciálně problémových podnikatelů.

Pokud všechny pro a proti důkladně zvážíte, může vám podnikatelský úvěr posloužit velmi dobře. Rozhodně se do něj však nevrhejte po hlavě.
 
 
 
 
 

Autor článku

Komerční sdělení  

Články ze sekce: Komerční sdělení