Více volného času v podnikání: 5 efektivních tipů

16.10.2023 | , Superfaktura.cz
Komerční sdělení


Fakturace ve Wordu nebo v Excelu není tím nejpohodlnějším a nejefektivnějším způsobem. A to hned z několika důvodů.

Možná si říkáte, že vystavit fakturu není žádná věda. Plně souhlasíme. Stačí si stáhnout vzor ve Wordu nebo v Excelu, vyplnit ho a faktura je na světě. Především nízkorozpočtové firmy nebo malí podnikatelé, kteří nechtějí investovat do fakturačního softwaru, dokážou fungovat se šablonami dlouhé roky a považují to za ideální řešení. Všechno s jedním cílem: uspořit náklady na fakturační software. 

Avšak upřímně, vystavování faktur tímto způsobem není žádná výhra. Sepsali jsme pro vás 5 důvodů, pro které byste používání fakturačního softwaru měli minimálně zvážit, nebo rovnou jeden vyzkoušet. Například SuperFakturu si můžete vyzkoušet až na 30 dní zadarmo. Kromě jednoduché fakturace tak získáte plně přehlednou službu, ve které se vám neztratí žádná faktura.

#1 Faktura na pár kliků 

Excelovský způsob vystavování faktur je zbytečně zdlouhavý a komplikovaný. Faktury přitom dokážete vystavovat velmi jednoduše online - pomocí fakturačního softwaru. Ten urychlí práci díky algoritmům, které umožňují automatické doplnění fakturačních údajů, datumu vystavení i splatnosti, formy úhrady i kompletních údajů o vašich účtech.

Starosti si nemusíte dělat ani s počítáním. Sčítání položek, přepočet DPH, slevy nebo zaokrouhlování - to všechno udělá program na faktury za Vás. Místo ručního vypisování údajů vystavíte faktury na pár kliknutí a nezapomenete na vyplnění žádného povinného údaje. Fakturace online vám ušetří neporovnatelně více času, který dokážete určitě strávit příjemnějším způsobem nebo můžete směřovat energii do vašeho podnikání.

 
Díky přehlednému dashboardu budete mít přehled o svém podnikání a financích

#2 Vždy v souladu s platnou legislativou

Fakturační systémy však nejsou jen o rychlosti. Zabezpečují i správnost fakturace, resp. její soulad s aktuální legislativou

Zda potřebujete fakturovat s DPH nebo bez, vystavujete fakturu domácímu nebo zahraničnímu odběrateli, v korunách nebo cizí měně, fakturace v online fakturačních systémech je jednoduchá a dodržuje platnou legislativu. Softwary nezapomínají ani na částečné plátce DPH a osoby registrované podle příslušných předpisů. Legislativu sledují za vás, takže si s ní nemusíte lámat hlavu. Díky tomu máte jistotu že formální stránka dokumentů je vždy správná

#3 Prezentace na úrovni

Faktura však není jen doklad, který posíláte svým klientům na zaplacení. Je také důležitým komunikačním nástrojem - vaší vizitkou, která pomáhá vytvořit první dojem.

Řekněme si na rovinu – většina wordovských nebo excelovských šablon nepůsobí z hlediska designu právě nejlépe. Fakturační softwary si však na design faktur dávají skutečně záležet. Faktury si v nich můžete personalizovat. Vložte na fakturu svoje logo, razítko a podpis, QR kód, slaďte barvy faktury s vašimi firemními. To všechno zabezpečí, že vaša faktura vás bude v očích vašich zákazníků dokonale reprezentovat

#4 Všechny faktury přehledně na jednom místě

Pokud vystavujete faktury ve Wordu nebo v Excelu, pravděpodobně tak děláte na jednom počítači, kde máte uložené nejen všechny faktury, ale také fakturační údaje svých odběratelů. Takový způsob práce vás nejen váže na jedno zařízení, ale navíc tu existuje riziko, že o data nebo počítač můžete kdykoliv přijít.

Při fakturačních systémech se těchto událostí nemusíte obávat. Všechny faktury máte bezpečně k dispozicii v cloudu. Dostanete se k nim odkudkoliv a kdekoliv. Z vašeho mobilu i počítač. Na vystavování faktur nemusíte nic instalovat, všechno děláte online. Potřebujete jen jakékoliv zařízení s připojením na internet.

Se SuperFakturou vám neunikne ani jedna faktura

S online aplikacemi máte vždy aktuální přehled o svých tržbách, nezaplacených fakturách a o všem, co v souvislosti s fakturací potřebujete. Účetní jednoduše poskytnete přístup do vašeho konta a o účetnictví se víc nemusíte starat. S elektronickou fakturací jednoduše získáte takový přehled o ekonomice vaší firmy, o jaké se vám při fakturaci v Excelu ani nesnilo.

#5 Jednoduché odesílání faktur

Po vystavení faktury zůstává už jen jediné - poslat ji tomu správnému příjemci. To samozřejmě není nic složitého. Stačí poslat přílohu e-mailem nebo vytisknout a poslat poštou. Avšak i tyto procesy se dají zjednodušit. 

Fakturu můžete automaticky poslat na předvyplněný e-mail přímo z rozhraní fakturačního systému. Nemusíte dokonce myslet ani na upomínky, protože i ty dokážou aplikace poslat za vás. Program na faktury SuperFaktura jde dokonce ještě dále - díky systému hybridní pošty fakturu za vás “odnese” i na počtu a umožní i rychlý export údajů do systémů kurýrních služeb.

Jde to i s minimálním rozpočtem

Na trhu existuje mnoho aplikací určených na vystavení faktur online. Například SuperFaktura.cz nabízí možnost vystavit si fakturu online zadarmo a bez registrace. Pokročilejší funkce softwaru, které mají perspektivu zjednodušit vaše podnikání a ušetřit vám množství času si můžete vyzkoušet na 30 dní zadarmo.

SuperFaktura vám však toho nabízí o mnoho víc. Faktury můžete vystavovat v různých měnách a jazycích. Pravidelně se opakující faktury za vás systém vystaví automaticky. Pokud provozujete e-shop, dokážete ho propojit přímo s fakturačním systémem, kurýrní společností a účetním. Jednoduše řečeno, excelovské šablony už nebudete potřebovat. SuperFaktura všechno vyřeší za vás.

Autor článku

Komerční sdělení  

Články ze sekce: Komerční sdělení