UniCredit Bank upravuje sazebník. Nabízí nové karty a Cash Back

15.09.2010 | , Finance.cz
ÚČTY A SPOŘENÍ


Na letní vlně proměny sazebníků se svezla také UniCredit Bank. Sazebník platný od 15. 9. obsahuje řadu spíše kosmetických úprav, ale také dvě podstatné novinky: větší volnost při výběru karet ke kontům a CashBack.

Změny v sazebníku UniCredit Bank platné k dnešnímu dni nepřinášejí klientům ani zdražení ani zlevnění. Banka vlastně pouze uvedla do sazebníku cenu za nové služby a někde něco upravila, upřesnila.

K balíčkům běžných účtů s názvy Konto Mozaika, Konto Komplet a Konto Exklusive jste si dříve mohli vybrat dvě debetní respektive kreditní karty. Ke Kontu Mozaika se nabízely pouze debetní karty, pro vyšší balíčky i kreditní. Možné bylo vybrat si jednu kartu elektronickou a druhou embosovanou nebo jednu debetní a druhou kreditní.

Nově banka určuje pouze maximální počet karet v rámci balíčku - zůstává při tom na dvou. Můžete si ovšem vybrat jaké dvě karty to budou. Obě můžou být například embosované. Kromě toho se výběr karet zvětšuje. V nabídce jsou: Visa Electron nebo Maestro (elektronická debetní karta), Visa Basic (embosovaná debetní karta), Visa Classic nebo MasterCard Standard (embosovaná debetní karta). Z kreditních karet lze v rámci baličku zvolit: Visa AXA nebo Visa Electron AXA (kreditní), Visa Classic (kreditní), Visa ČSA (kreditní, správa účtu se slevou 50 %).

Také by vás mohlo zajímat:


Cash Back kam se podíváš


Podstatnou novinkou je zavedení služby Cash Back. Služba samotná fungovala v UniCredit už od dubna, ze začátku ale jen v některých sítích, například v drogerii Schlecker. Teď se služba rozšiřuje na veškeré obchody označené nálepkou Visa Cash Back nebo MasterCard Cash back. "Novinka je určená pro držitele platebních karet Visa a MasterCard, kteří si při platbě platební kartou nákupu za minimálně 300 Kč, mohou vybrat hotovost až do výše 1500 Kč," říká Tomáš Drábek, ředitel řízení segmentů retailového bankovnictví UniCredit Bank.

UniCredit Bank se tak připojuje k bankovním domům, které Cash Back zavedly již dříve, například České spořitelně ČSOB a dalším.

Výběr hotovosti pomocí Cash Back je přitom bez jakýchkoliv poplatků. Ovšem jednu výjimku bychom našli - jsou jí kreditní karty. Pokud k výběru hotovosti použijete kreditní kartu, zaplatíte 19 korun za jeden výběr. Jde zřejmě o poplatek motivační, který "učí" klienty banky používat kreditní kartu k placení zboží, nikoliv jako neúčelovou půjčku hotovosti.


Drobná vylepšení


Ostatní změny v sazebníku jsou spíše kosmetické. Někde banka zpřesňuje formulaci, vypisuje zkratky a podobně. Jinde jde o zrušení služby. Konkrétně v novém sazebníku zcela chybí zrušená služba HomeCash. Šlo v podstatě o internetové bankovnictví ovládané z desktopové aplikace. Dnes je však pro uživatele daleko pohodlnější používat on-line aplikaci banky v internetovém prohlížeči a instalace zvláštní aplikace se tak stává zbytečnou.

Zmizel také poplatek za investiční poradenství pro ty, kdo nemají u UniCredit účet. Je asi jasné, že takový poplatek neměl žádné opodstatnění, protože reálně taková situace nikdy nenastala, ze sazebníku byl pravděpodobně z tohoto důvodu vyškrtnut.

Tabulka: Změny v sazebníku

Položka Úprava
Konto Pohoda 
– výběry z bankomatů skupiny UniCredit Group v ČR a v zahraničí  Přidána poznámka: Platí pouze pro debetní karty zapojené do Konta.
Konto Mozaika 
– vydání a vedení elektronické debetní karty dle volby klienta (Visa Electron nebo Maestro) /– vydání a vedení embosované debetní karty dle volby klienta (Visa Classic neboMasterCard Standard) - 2 karty dle volby klienta: Visa Electron nebo Maestro (elektronická debetní), Visa Basic (embosovaná debetní), Visa Classic nebo MasterCard Standard (embosovaná debetní), Visa AXA nebo Visa Electron AXA (kreditní), Visa Classic (kreditní), Visa ČSA (kreditní, správa účtu se slevou 50 %), přidaná poznámka: do Konta je možné zahrnout pouze hlavní kreditní kartu.
Konto Praktik 
CM cizí měně (rozepsání zkratky)
– vydání a vedení platební karty Visa Basic   – vydání a vedení embosované debetní karty Visa Basic
– všechny výběry z bankomatů skupiny UniCredit Group v ČR a v zahraničí  ...přidaná poznámka platí pouze pro debetní karty zapojené do Konta
Konto Komplet
– 2 výběry z bankomatů ostatních provozovatelů v ČR  – 2 výběry měsíčně z bankomatů ostatních provozovatelů v ČR
- nové karty na výběr: Visa Basic (emb. debetní), Visa AXA (kreditní), Visa Electron AXA
 - ze všech kont mizí podmínka dvou karet, kde jedna je elektronická a druhá embosovaná
Konto Exklusive 
- vyběry z bankomatů  - přibylo slovo "měsíčně"
- nové karty na výběr: Visa Basic (emb. debetní), Visa AXA (kreditní), Visa Electron AXA (kreditní), Visa Electron nebo Maestro (elektronická debetní)
 Zahraniční platební styk 
- drobné úpravy - přeházené řádky, vypsání zkratky CM
Debetní karty 
– Cash back – výběr hotovosti při platbě kartou v obchodech v ČR bez poplatku
- u pojištění zmizela část poznámky: ...minimálně do dne obnovení karty.
 Kreditní karty   
   - Cash back – výběr hotovosti při platbě kartou v obchodech v ČR 19 Kč/1 výběr
- Neoprávněná reklamace, úprava na "nákladů účtovaných partnerskou bankou"
   - zpřesněna poznámka o úrokových sazbách
Investiční poradenství 
Zmizela poznámka: Příplatek pro klienty, kteří nemají v UniCredit Bank vedeno některé z Kont 150 Kč + 20 % DPH.
 Elektronické bankovnictví   
 - úplně vypadává služba HomeCash

Zdroj: sazebníky banky 

Autor článku

Lukáš Tomek  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: ÚČTY A SPOŘENÍ