Amrest má exkluzivitu na restaurace Burger King v ČR a SR

16.03.2018 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Vratislav (Polsko) 16. března (ČTK) - Polská společnost AmRest, která je nezávislým provozovatelem restaurací v regionu střední a východní Evropy, získala exkluzivní právo na rozvoj restaurací řetězce Burger King v České republice a na Slovensku. Celkem AmRest plánuje otevřít v obou zemích více než 50 nových restaurací, uvádí se v dnešním sdělení firmy.

Dohoda počítá s rychlou expanzí řetězce Burger King v České republice a vstupem značky na slovenský trh. V příštích pěti letech AmRest plánuje otevřít 40 nových restaurací v Česku a 15 na Slovensku.

Prezident pro značku Burger King v AmRestu Krzysztof Piechna uvedl, že Burger King hraje důležitou úlohu v portfoliu AmRestu, jehož součástí je od roku 2007.

\"Podpis exkluzivních rozvojových dohod je milníkem v historii naší spolupráce s Burger Kingem a my pevně věříme, že spolupráce posílí pozici AmRestu jako předního provozovatele restaurací v regionu střední Evropy,\" uvedl Piechna v prohlášení.

AmRest v současnosti provozuje 41 restaurací Burger King v Polsku, 12 v České republice a jednu v Bulharsku. V České republice provozuje i restaurace KFC.

AmRest je podle svých internetových stránek největším nezávislým provozovatelem restaurací v regionu střední a východní Evropy a své aktivity vyvíjí i v západní Evropě, Rusku a Číně. V současnosti AmRest provozuje téměř 1650 restaurací v 16 zemích pod sedmi značkami, mezi které patří i Starbucks či Pizza Hut.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK