Pražská burza počtvrté za sebou klesla, dnes o 0,6 procenta

20.04.2018 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 20. dubna (ČTK) - Pražská burza počtvrté za sebou klesla. Index PX dnes odepsal 0,61 procenta na 1121,3 bodu. Propadly se hlavně akcie Tatry Mountain Resorts, CME a tabákové firmy Philip Morris. Stouply naopak cenné papíry VIG, Pegasu či Kofoly. Vyplývá to z internetových stránek burzy.

\"Pražská burza zakončila poslední seanci v tomto týdnu se ztrátou a rozšířila tak počet poklesů v řadě na čtyři. Výběr zisků dnes převažoval i na západoevropských trzích či v zámoří,\" uvedl analytik Fio banky Josef Dudek.

Z nejobchodovanějších akcií oslabily akcie ČEZ o téměř procento na 536 Kč, akcie Erste Group o více než procento na 1017 Kč a nepatrně o několik desetin procenta ztratily i akcie Monety a Komerční banky.

Philip Morris čtvrteční \'po-dividendový \'pokles dnes rozšířil o dalších 3,64 procenta na 16.400 Kč, když se podle Dudka negativně pravděpodobně mohl projevit i propad mateřské firmy v zámoří po horších výsledcích. Akciím ČEZ se nedařilo poté, co silně klesaly ceny elektrické energie a emisních povolenek. Na nižších úrovních uzavíraly taktéž bankovní emise. S otevřením amerických trhů se dostala pod prodejní tlak akcie CME a nakonec propadlo o 3,22 procenta na 84 Kč, dodal.

Česká koruna dnes dál mírně oslabila k euru, výrazněji o dvacet haléřů pak ztratila vůči dolaru.

Kurz české měny: Předchozí závěr Dnes kolem 17:00 Kč/EUR 25,32 25,39 Kč/USD 20,48 20,68

Zdroj: Patria Online

fd mal

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK