Americký dolar stoupl na nová letošní maxima, euro klesá

07.05.2018 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 7. května (ČTK) - Americký dolar dnes stoupl vůči koši šesti předních světových měn na nejvyšší úroveň od počátku letošního roku. Investoři zvýšili své sázky na to, že úrokové sazby ve Spojených státech dále porostou. Na euro pak má negativní dopad poslední statistika z Německa a eurozóny.

Kolem 17:15 SELČ dolarový index, který měří výkon dolaru ke koši šesti předních světových měn, stoupl o 0,2 procenta na 92,75 bodu. Vůči euru dolar stoupl o 0,3 procenta na 1,1925 USD a k jenu o 0,1 procenta na 109,18 JPY. Euro vůči jenu kleslo o 0,2 procenta na 130,21 JPY.

Názor obchodníků, že centrální banka USA (Fed) dále zvýší úrokové sazby, nezměnila ani páteční zpráva o vývoji zaměstnanosti v USA, která byla pro trh částečně zklamáním. Údaje o najímání nových zaměstnanců a růstu mezd zaostaly za odhady analytiků, investoři však upozorňují, že nadále zůstávají růstové, i když tempo zpomaluje.

Naopak údaje z eurozóny vyvolávají obavy. Průmyslové zakázky v Německu i nálada investorů v eurozóně byly horší, než se čekalo. Obchodníci tak posouvají na pozdější dobu odhady načasování růstu úroků v eurozóně, napsala agentura Reuters.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK