Nezaměstnanost ve Zlínském kraji v dubnu klesla na 2,7 procenta

10.05.2018 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Zlín 10. května (ČTK) - Nezaměstnaných ve Zlínském kraji opět ubylo, na konci dubna úřady práce v kraji evidovaly 11.581 nezaměstnaných, o 1401 méně než v březnu. Podíl nezaměstnaných tak klesl o 0,3 procentního bodu na 2,7 procenta. Údaje dnes zveřejnil Úřad práce ČR. Loni v dubnu činil podíl nezaměstnaných v kraji čtyři procenta, bez práce tehdy bylo 16.177 lidí.

\"Počet uchazečů o zaměstnání a podíl nezaměstnaných je historicky nejnižší v kraji,\" řekla dnes ČTK ředitelka krajské pobočky úřadu práce Miriam Majdyšová. Počet volných pracovních míst je naopak historicky nejvyšší, úřady práce v kraji nabízely na konci dubna 9560 volných pozic.

Podíl nezaměstnaných se v kraji snížil ve všech čtyřech okresech. Nejvyšší je na Kroměřížsku, kde činí 3,4 procenta, nejnižší je na Zlínsku s hodnotou 2,3 procenta.

Podíl nezaměstnaných v kraji je dlouhodobě nižší než republikový průměr, který v dubnu činil 3,2 procenta. Je to o 0,3 procentního bodu méně než v březnu. Bez práce bylo na konci dubna v celé České republice 242.798 lidí.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK